Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

У Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбулася конференція румунознавців

009977Кілька місяців тому на кафедрі міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича було створено Центр румунських студій. З метою об’єднання молодих науковців, які цікавляться темою україно-румунських відносин, 8 грудня відбулася перша міжнародна студентська науково-практична конференція румунознавців під назвою “Європейський контекст україно-румунських відносин”. Організаторами наукового заходу виступили Центр румунських студій, кафедра міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Інститут демократизації та розвитку.
З вітальним словом до учасників конференції звернулась Генеральний консул Румунії у Чернівцях Елеонора Молдован: “Румунія підтримує усі демократичні ініціативи України. А науковці як ніхто повинні боротися за те, щоб європейські цінності мали місце в Україні і консолідувалися в українське суспільство. Приємно, що кращі дослідники україно-румунських відносин – це саме науковці з Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича ”.
«Румунія – сусідня держава, відносини, з якою складалися століттями. Тому важливо, щоб молодь України та Румунії підтримувала ці стосунки і збагачувала, особливо в науковому плані», – підкреслила під час виступу проректор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Тамара Марусик.
З словами привітань до присутніх звернулись також декан факультету історії політології та міжнародних відносин Олександр Добржанський, завідувач кафедри міжнародних відносин Юрій Макар та директор Центру румунських студій Любов Сарафінчан.
Під час секційних засідань учасники конференції дискутували про румунський досвід європейської інтеграції для України, соціально-економічні аспекти україно-румунських відносин та роль Румунії в Європейському союзі.
Джерело: http://www.chnu.cv.ua/index.php?page=ua/news&data[5012][id]=5266

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>