Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Завершено реалізацію проекту «Історична та етнографічна спадщина – частина сталого розвитку туризму на Буковині» (HERITAGE) MIS-ETC CODE 829

PRESS_FINAL_UA18 грудня в Червоній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулася заключна прес-конференція з нагоди завершення реалізації проекту «Історична та етнографічна спадщина – частина сталого розвитку туризму на Буковині» (HERITAGE) MIS-ETC Code 829.  Участь у заході взяли в.о. начальника управління міжнародного співробітництва та інвестицій обласної державної адміністрації Ганна Жебчук, координатор проекту зі сторони Партнера 1, професор, проректор з міжнародних зв’язків університету Штефан чел Маре м. Сучава, Румунія, Штефан Пурич, офіційний представник Сучавського офісу Спільного Технічного Секретаріату Спільної Операційної Програми Румунія-Україна-Республіка Молдова 2007-2013 Ніна Баришнікова.
Проект тривав з 16 травня 2012 року по 31 грудня 2015 року та мав на меті сприяти розвитку та вдосконаленню інфраструктури історико-етнографічного туризму за рахунок збільшення туристичного інтересу в прикордонних зонах: як у Північній, так і в Південній Буковині.
Цілями реалізації проекту стали промоція історичної та етнографічної спадщини Буковини з метою підвищення поінформованості громадян України і Румунії та іноземних туристів про історичний та етнографічний потенціал регіону, а також збільшення числа туристів, які відвідують Буковину.
Під час прес-конференції озвучено основні досягнуті результати проектних команд. Зокрема, засновано Буковинський інформативно-комунікаційний центр історичного та етнографічного туристичного розвитку у м. Чернівці та Регіональний представницький офіс у м. Сучава, проведено реєстрацію історичних та етнографічних об’єктів на території Чернівецької області та Сучавського повіту та створено електронну базу даних зареєстрованих об’єктів.
Також одним із досягнутих результатів роботи фахівців проекту стало розроблення нових туристичних маршрутів (локальних, регіональних та міжнародних) історичного та етнографічного туризму на території Чернівецької області та Сучавського повіту та створення тримовної туристичної карти. В рамках проекту було здійснено заходи промоціювання історичної та етнографічної спадщини Буковини: видано брошури з описом нових туристичних маршрутів, етнографічні альбом та журнал, створено відповідний веб-сайт, проведено фестиваль.
Результати проекту будуть сприяти підвищенню туристичного потенціалу Буковини як пріоритетного напрямку соціально-економічного розвитку Чернівецької області.
Джерело: http://bukoda.gov.ua/news/zaversheno-realizatsiyu-proektu-istorichna-ta-etnografichna-spadshchina-chastina-stalogo-rozvit

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>