Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

БУКОВИНЦІ СПІЛЬНО З УСІЄЮ УКРАЇНОЮ ВШАНОВУЮТЬ ПАМ’ЯТЬ ПРО СТРАШНУ ТРАГЕДІЮ ГОЛОКОСТУ

img_8341Сьогодні, 27 січня, на території Чернівецького обласного єврейського благодійного фонду «Хесед Шушана» з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту зібралися представники крайової влади Буковини та єврейської громади краю.
Голокост – це трагедія єврейського народу, яка забрала близько 6 мільйонів невинних життів. Знищені долі, роз’єднані родини – це надто жорстокий урок історії, який потрібно пам’яти для того, щоб запобігти повторенню трагедії.Заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Руслан Сенчук, виступаючи із промовою, зазначив, що українці також пережили геноцид у 1932-1933 та 1946-1947 роках, і в цьому виявляються спільні переживання наших народів – страшне горе та тортури не змогли зламати силу духа, ми повстали з руїн і далі продовжуємо свій шлях.
«Про Голокост потрібно говорити, це запорука того, що пам’ять про цей страшний злочин буде збережено не тільки як частину історії, а як урок та попередження для наступних поколінь», – зауважив посадовець.
Голова єврейської громади в Чернівецькій області, директор обласного єврейського благодійного фонду «Хесед Шушана» Леонід Фукс розповів про трагічні події Голокосту саме в нашій області. «Під час тієї страшної трагедії люди виявляли як негативні, так і позитивні якості. Священик та громада села Іспас Вижницького району не допустили кривавої розправи над євреями, на противагу сусіднім селам, і зберегли життя 15-ти єврейським родинам. Міжнароднй фонд толерантності, який досліджує історію Голокосту в різних країнах світу, ініціював встановлення в Іспасі пам’ятника «колективним праведникам». Також мер Чернівців Траян Попович зумів зберегти життя близько 15 тисячам євреїв», – розповів Леонід Фукс.
По всій Україні сьогодні проходять жалобні мітинги, приурочені пам’яті жертв Голокосту.
Джерело: http://www.bukoda.gov.ua/news/bukovintsi-spilno-z-usieyu-ukrainoyu-vshanovuyut-pamyat-pro-strashnu-tragediyu-golokostu

img_8383_0

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>