Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

У Центрі сучасного мистецтва «Bunker» відкривається «Гібридна виставка»

vistavka30 січня о 19.00 у ЦСМ «Bunker» відкривається «Гібридна виставка», створена у співпраці із галереєю «Лабіринт» (Люблін, Польща).
Нині війна здається всюдисущою: ми бачимо її в телевізорі, Інтернеті, у газетах, літературі та кіно. Медіа постійно бомбардують нас зображеннями війни і страждань, котрі, попри свою справдешність, в країні, вільній від збройних конфліктів (як-от Польща), носять маркер нереальності. В Україні війна відбувається тут і зараз, і небезпека не зникає, коли вимикається телевізор. Точним барометром соціально-політичних настроїв є мистецтво, яке не намагається триматися подалі від дражливих тем, піддаючи останні критичному аналізу й обережній інтерпретації. Польсько-українська виставка в Бункері є несподіваним зіткненням різноманітних мистецьких підходів, що трактують воєнну тему з позицій і війни, і миру.

Представлені в Бункері польські твори надійшли з виставки Війна і Мир, присвяченої воєнній іконографії у мистецтві Польщі. Польські художники передають своє бачення страхів війни, нав’язливих ідей і захопленість зовсім інакше, ніж їхні українські колеги.
Виставка демонструє, що інтерес до соціополітики зростає разом із загрозами свободі індивіда та державному суверенітету. А ми стаємо свідками появи нової мілітарної іконографії, яка може бути – залежно від перспективи – критичною, дистанційованою, або ж, навпаки, залученою і глибоко вкоріненою у реальності. У той час як польські митці переосмислюють старі міфи та досліджують функціонування образів війни у масмедіа, художники з України використовують мистецтво як зброю у боротьбі з окупантом, намагаючись реально вплинути на ситуацію в країні.
Виставка репрезентує тему війни з двох різних точок зору, але потрібно пам’ятати, що це два боки однієї і тієї ж медалі.
Художники: Катажина Козира, Мірослав Балка, Збігнєв Лібера, Влада Ралко, Тарас Полатайко, Зофія Кулік, Відкрита Група, Йозеф Робаковський, Ігор Поночевний, Томаш Бєлак, Домінік Лейман, Любомир Тимків, Анна Баумгарт, Маріуш Таркавіан, Томаш Козак, Уршула Перегончук, Хуберт Черепок та анонімна авторка з Луганської області.
Адреса: Центр сучасного мистецтва «Bunker», Чернівці, вул.Героїв Майдану, 3

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>