Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

ПРЕДСТАВНИКИ КРАЙОВОЇ ТА МІСЬКОЇ ВЛАДИ ПРОВЕЛИ РОБОЧУ ЗУСТРІЧ З МІНІСТРОМ-ДЕЛЕГАТОМ З ПИТАНЬ РУМУНІВ ЗВІДУСІЛЬ МІНІСТЕРСТВА ЗАКОРДОННИХ СПРАВ РУМУНІЇ ДАНОМ СТОЕНЕСКУ

img_4632Сьогодні, 01 квітня, голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук, голова обласної ради Іван Мунтян та Чернівецький міський голова Олексій Каспрук зустрілися з представниками румунської делегації на чолі з Міністром-делегатом з питань румунів звідусіль Міністерства закордонних справ Румунії Даном Стоенеску та Генеральним консулом Румунії в Чернівцях Елеонорою Молдован.
Обговорено стан співробітництва та можливі напрямки співпраці у майбутньому, питання належного забезпечення прав румунської громади в області, підтримки румуномовних видань. Також йшлося про подальше функціонування румуномовної редакції обласного телебачення, реформу місцевого самоврядування, функціонування румуномовних шкіл в області.
Олександр Фищук, звертаючись до представників румунської делегації, подякував їм за відвідини поминальних заходів в урочищі «Варниця» поблизу села Біла Криниця, приурочених до 75-ої річниці розстрілу мирних жителів Глибоччини.
Посадовець також висловив вдячність за підтримку румунським народом проєвропейського шляху розвитку України. «Буковина – край, де панує міжнаціональна толерантність та міжетнічна злагода. В області створені сприятливі умови для задоволення духовних та етнічних потреб представників усіх етнічних громад, зокрема, румунської, – повідомив керівник виконавчої влади краю. – Так, в минулому році з виділених області коштів від Державного фонду регіонального розвитку, певну їх частку спрямовано саме на розвиток територій, де компактно проживає румуномовне населення: зокрема, 20 млн. грн. передано Глибоцькому району, 16 –Сторожинецькому, 7 – Герцаївському, близько 7 млн. грн. отримав Новоселицький район».
Порушуючи питання щодо стану українсько-румунського співробітництва на рівні регіонів, зауважено, що на сьогодні між Буковиною та Сучавським повітом існує тісна співпраця в сфері реалізації транскордонних проектів. Повідомлено, що до завершення йдуть спільні проекти стосовно реконструкції пунктів пропуску «Красноїльськ» і «Дяківці» з метою їх відкриття в статусі міжнародних та щодо протидії повеням.
В рамках зустрічі Олександр Фищук запропонував представникам румунської сторони й надалі реалізовувати спільні проекти. «Насамперед, вважаю за доцільне започатковувати проекти, покликані розвивати сільське господарство в регіоні, зважаючи на значну кількість сільського населення в краї», – висловив думку посадовець.
Також обговорено можливості започаткування спільного проекту для розвитку культурної сфери Буковини та Румунії, із залученням європейських коштів.
У свою чергу Дан Стоенеску наголосив, що Румунія підтримує територіальну цілісність та суверенітет нашої держави. Так, в непрості для Української держави часи румунська сторона надає матеріальні можливості для лікування українських бійців на території Румунії, оздоровлення та відпочинку діток з Луганщини. Також поінформовано, що налагоджено тісну співпрацю між Міністерствами внутрішніх справ обох держав.
Джерело: http://www.bukoda.gov.ua/news/predstavniki-kraiovoi-ta-miskoi-vladi-proveli-robochu-zustrich-z-ministrom-delegatom-z-pitan-ru

img_4656_0 img_4674

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>