Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Міжнародна конференція “Сучасні тенденції регіональної співпраці: україно-румуно-молдовський вимір” вже вдруге проходить у Чернівецькому національному університеті

65Fz9viDCDkОрганізаторами заходу є Центр румунський студій, який діє при факультеті історії, політології та міжнародних відносин, Інститут демократизації та розвитку, Асоціація “Європейські конвергенції”, благодійний фонд “Суспільні ресурси та ініціативи”.
12 травня у Мармуровій залі відбулося офіційне відкриття дводенної конференції, на якому зібралися провідні науковці вищих навчальних закладів, науково-дослідних інститутів та неурядових організацій України, Румуніі та Молдови, а також Генеральний консул Румунії в м.Чернівці Елеонора Молдован та Почесний консул Австрії у м.Чернівці С.Осачук.
“Сьогодні, коли Україна семимильними кроками рухається до Європи, подібні дискусії є надзвичайно важливими”, – зауважила проректор університету Тамара Марусик. Декан факультету історії, політології та міжнародних відносин Олександр Добржанський у своєму виступі теж зазначив, що “сучасні світові процеси лише актуалізують тему конференції”.
Генеральний консул Румунії в м.Чернівці Елеонора Молдован наголосила на тому, що “в тристоронніх україно-румуно-молдовських відносинах важливо мати заклад, який мав би статус експертного, аби зробити співпрацю більш результативною”, а Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича – це саме той “центр який просуває європейські цінності через інтенсивні зв’язки та взаємини з європейськими партнерами”.
Проректор Сучавського університету імені Штефана Великого Штефан Пурич також відмітив, що “кожен захід, організований спільними зусиллями Чернівецького та Сучавського університетів приводить до тісніших взаємин не лише між науковцями, а й між країнами”.Загалом усі виступаючі відмітили високий науковий потенціал Центру румунських студій Чернівецького національного університету, який він щоразу доводить на подібних заходах. І з побажаннями плідної праці і гарних дискусій, учасники конференції продовжили роботу у секціях, де говорили про безпеку на східному фронті ЄС, європейську ідентичність та культурну різноманітність, а також сучасні тенденції україно-румуно-молдовських відносин.
Джерело: http://www.chnu.cv.ua/index.php?page=ua/news&data[5012][id]=6016

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>