Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

На хуторі Широкий Киселицької сільради відбулося фольклорно-етнографічне свято «Три кринички»

dscn0172Вже вшосте на хуторі Широкий Киселицької сільської ради відбулося фольклорно-етнографічне свято «Три кринички». Під відкритим небом послухати гарну гуцульську музику, просто відпочити та скуштувати воду з криниць зібралися сотні людей, а серед запрошених гостей був і перший заступник голови райдержадміністрації Михайло Ямницький.
Як і годиться за традицією настоятель Свято-Миколаївської церкви протоієрей Василій та настоятель Свято-Георгіївської церкви отець Іван провели молебень за здоров’я людей та освятили воду в криничках. Після освячення води вшанували хвилиною мовчання українських синів, які загинули, захищаючи нашу державу. В рамках свята діяла благодійна акція на підтримку пораненого бійця АТО Івана Шкеула. Зібрані кошти організатори святкового дійства передали батькам нашого земляка.
Перший заступник голови райдержадміністрації Михайло Ямницький, Киселицький сільський голова Петро Чев’юк, Дихтинецький сільський голова Микола Труфен, Путильський селищний голова Іван Повідаш привітали гостей свята, файних ґаздів і ґаздинь, побажали їм здоров’я, щастя, теплого літа, а самому святу більшого розмаху. Посадовці відзначили високу організацію свята та нагородили грамотами кращих місцевих ґаздів.
Хороший настрій дарували учасники концертної програми Володимир Бубен, «Гробищанські бабки», місцеві аматори та аматорські колективи, а також маленькі жителі села Гробище. Справжнього драйву та чудового настрою подарували запрошені гості з міста Вижниця – народний аматорський інструментальний ансамбль «Смерічка» (керівник Антоніна Антонівна Клоцька). В рамках свята провели змагання з гирьового спорту, що відбулися за ініціативи місцевого мешканця Юрія Лихавчука та за сприяння Дихтинецького сільського голови та голови ВФСТ «Колос». Перемогу в змаганні здобув цьогорічний випускник Дихтинецької школи Святослав Маковійчук. Переможця та призерів було нагороджено грамотами. Всі присутні мали змогу скуштувати свіжозвареної кулеші та поринути в ритм гуцульського танцю, який є невід’ємною частиною свята.
Джерело: http://putyla.bukoda.gov.ua/news/popili-voditsi-i-vidpochili-yak-goditsya-na-svyati-tri-krinichki-na-khutori-shirokii-kiselitsko

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>