Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

«Трембіта» повернулася з гастролей у Румунії (ФОТО)

7З 9 по 12 червня у м. Слобозія (Румунія) відбувся Міжнародний етно-фестиваль «Baragan’s Flower». З першого дня учасників ансамблю захопила феєрія фестивалю. Після відвідин пам’ятних місць Слобозії на них чекав виступ для жителів села Facaeni. На сцені поєдналися дві культури – українська та румунська, бо село має свій фольклорний ансамбль «Dorulet», який танцював у перервах між виступами «Трембіти».
Наступного дня вже вранці троє представників від нашого ансамблю в найкращому національному вбранні вирушили на зустріч з представниками місцевої влади до культурного центру «Lonel Perlea»(Slobozia). Під час круглого столу колективи презентували себе, обмінювались позитивними емоціями та подарунками. А вже ввечері фестиваль розпочався з параду всіх творчих колективів від муніципального стадіону.
По дорозі до місця виступу всі ансамблі Болгарії, Латвії, України, Македонії, Сербії і Румунії танцювали та співали своїх народних пісень. Сам святковий концерт, до речі, був у прямому ефірі та розпочався традиційно з виступів представників регіональної влади. Потім кожен колектив вітав учасників та гостей фестивалю рідною мовою з виконанням державного гімну. Виступ тривав 20 хвилин.
Україна презентувала обряд традиційного буковинського весілля. Хочеться зазначити, що ансамбль «Трембіта» єдиний з колективів показував цілісне театралізоване дійство кращих українських традицій та обрядів. Завершився концерт спільними танцями всіх учасників ансамблю під виступ румунських колег. 11 червня колектив «Трембіти» вже чарував своїми виступами жителів села Giurgeni та доторкнувся до румунської культури через танці місцевого ансамблю «Valurile Dunarii». Останній день фестивалю для України був особливим, бо ансамбль давав концерт для всіх відпочиваючих курортного містечка Amara. Кожен виступ ансамблю «Трембіта» – це бурхливі оплески, український запал та неймовірна позитивна енергетика. Всі, хто побували на виступах «Трембіти», були приємно здивовані та вражені експресією та цілісністю презентації кращих обрядів українського етносу. Колектив ансамблю вже отримав запрошення на фестивалі до Македонії, Болгарії та Латвії. Народний аматорський ансамбль пісні та танцю «Трембіта» щасливо повернувся додому в Україну. Але кожного учасника колективу будуть гріти неймовірні емоції неймовірного етно-фестивалю «Baragan’s Flower».
Джерело: http://acc.cv.ua/chernivtsi/11758-trembita-povernulasya-z-gastrolej-v-rumuniji-foto. Сайт http://acc.cv.ua/

10 13 15

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>