Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Спільнота етнічних румун, яка проживає в Україні, має бути лояльною до влади України та слугувати мостом, який покращує добросусідські відносини між двома країнами.

БезымянныйСпільнота етнічних румун, яка проживає в Україні, має бути лояльною до влади України та слугувати мостом, який покращує добросусідські відносини між двома країнами.  Таке переконання у четвер під час брифінгу для преси висловив Надзвичайний та Повноважний Посол Румунії в Україні Корнел Іонеску. Про це повідомляє Укрінформ (http://www.ukrinform.ua/rubric-society/2039146-rumunskogo-posla-poperedili-z-mzs-so-etnobiznes-zaroblae-na-skargah.html).
«Ми дивимося на розвиток та розширення двосторонніх відносин саме за допомогою місцевих людей, в цьому випадку – румунської меншини, 72 відсотки з якої, як говорилося, проживають на території Чернівецької області. Ця обставина має бути мостом між нашими країнами, тим фактором стабільності, який забезпечуватиме подальше зростання цих відносин. Звідси й програма транскордонного співробітництва, і всі можливі проекти, які поліпшуватимуть життя як з одного, так і з іншого боку кордону», – наголосив дипломат.
Він повідомив, що часто зустрічається в Україні як з представниками румунської спільноти, так і з керівництвом регіонів, де проживає ця меншина.
«Ми завжди радили етнічним румунам бути лояльними громадянами країни, в якій вони проживають, щоб вони працювали тим мостом, який покращить сполучення між двома країнами», – наголосив Іонеску.
В свою чергу, присутній на обговоренні представник Міністерства закордонних справ України Геннадій Алтухов зауважив, що у посткомуністичних реаліях виникла нова форма існування для певних людей, яку можна визначити як «етнобізнес».
«Тобто, представники етнічних меншин формують асоціації, товариства для «доїння» місцевих та загальнодержавних бюджетів, при чому як своєї країни, так і країни, з якою їх пов’язує етнічна близькість. Переконаний, що представники так званої Румунської асамблеї, які подали звернення до Президента про надання автономії, вони закінчували румунські школи в Україні, отримали вищу освіту румунською мовою в вищих навчальних закладах в Україні, і при цьому розказують про «жахливий стан» із забезпеченням прав на вивчення та збереження рідної мови. Ставтеся до цього з розумінням. Це бізнес певних людей, і не треба на цьому робити трагедію», – зауважив український дипломат.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>