Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Міжнародний захід «Серпень – місяць діаспори»

01-08-2016-bigУ період з 31 липня по 01 серпня 2016 р., на запрошення Голови Сучавської повітової ради Г.Флутура, Тимчасовий повірений у справах України в Румунії Теофіл Рендюк взяв участь у міжнародному заході «Серпень – місяць діаспори», ініційований Сучавською префектурою та повітовою радою, а також мерією м. Сучава. У заході також взяли участь офіційні представники України – Голова Чернівецької обласної державної адміністрації О.Г.Фищук, Голова Чернівецької обласної ради І.М.Мунтян та мер м. Чернівці О.Каспрук. Крім того, були присутні президент ланду Баварії (ФРН), офіційні представники м.Краків (Польща) та мер міста Келерашь (Республіка Молдова).
У своєму виступі перед учасниками заходу керівник української дипломатичної місії підкреслив значення зустрічі офіційних представників Чернівецької області де, за офіційними даними, проживають 151 тисяч громадян України румунської національності, та Сучавського повіту, де, також, за офіційними даними, проживають майже 7 тисяч етнічних українців, для зміцнення сучасних українсько-румунських відносин, які успішно розвиваються впродовж останніх трьох років.
У рамках заходу Теофіл Рендюк провів зустрічі з префектом Сучавського повіту К.Гарасімом, Головою Сучавської повітової ради Г.Флутуром та мером м.Сучава І.Лунгу, до відома яких довів актуалізовану інформацію про головні напрями внутрішньої та зовнішньої політики України і про стан та перспективи розвитку конструктивних українсько-румунських відносин.
З Віце-президентом Румунської академії В.Спінеєм були обговорені питання щодо необхідності реанімації діяльності Українсько-Румунської комісії з історії, археології, етнології та фольклористики, останнє засідання якої відбулося 09-10.10.2009 р. у румунському місті Бузеу.
Під час заходу Теофіл Рендюк дав інтерв’ю румунським центральним телевізійним каналам TVR-1, Digi-24 та кореспонденту української редакції Всесвітньої служби Радіо-Румунія.
Джерело: http://romania.mfa.gov.ua/ua/press-center/news/49721-mizhnarodnij-zahid-serpenymisyacy-diaspori

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>