Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

Літературні читання, присвячені творчості Г. Асакі

asaki2 листопада 2016 року «Відкритий університет для дорослих», який функціонує на базі Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка та організований Благодійним Фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, Інституту з Міжнародного співробітництва, німецької асоціації народних університетів DVV International та ГО «Інтеграція та розвиток», змінив своє розташування і тимчасово перемістився до Герцаївської центральної районної бібліотеки.
Цього дня в приміщенні книгозбірні було людно, адже вперше в рамках заходів «Відкритого університету для дорослих» на базі районної бібліотеки відбулися літературні читання, присвячені творчості Г. Асакі. З привітальним словом до присутніх звернулися т. в. о. директора Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка Наталія Філяк та директор Герцаївської централізованої бібліотечної системи Олена Мігай. Серед виступаючих були представники місцевої влади: голова районної державної адміністрації Віорел Ястремський та голова районної ради Валентин Якобан.
Літературні читання зібрали в залі людей різного віку, професій та уподобань, об’єднаних словом Георге Асакі та бажанням вшанувати його творчість.
Цікавими та змістовними були виступи вчителя румунської мови та літератури, лауреата районної премії Г. Асакі Олени Апетрі, вчителя історії, заступника голови громадської Фундації ім. Г. Асакі Олександра Платонова, поета, журналіста, голови Товариства румунської культури ім. М. Емінеску, головного редактора районної газети «Газета дє Герца» Василя Бику та учнів Герцаївського ліцею ім. Г. Асакі, які подарували присутнім чудове виконання поетичних творів письменника.
Серед гостей – заслужений працівник культури України, лауреат районної премії Г. Асакі Ілля Кришмару та вчитель за професією, перший голова районної державної адміністрації, громадський активіст Ілля Авасилоає.
Родзинкою заходу стало скайп-спілкування з директором Бібліотеки Буковини ім. І. Сбієру Сучавського повіту Румунії Габріелем Карабушем, який свого часу захищав наукову роботу по творчості Г. Асакі.
Присутні гідно вшанували пам’ять румунського і молдовського письменника, політичного діяча, просвітителя Георге Асакі та урочисто поклали квіти до його пам’ятника.
Джерело: http://www.library.cv.ua/literaturni-chytannya-prysvyacheni-tvorchosti-g-asaki.html

img_3578 img_3569 img_3558

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>