Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

Світлини та спогади очевидців масових убивств євреїв оприлюднили у Чернівцях (ФОТО)

37217“Шлях пам`яті” – меморіальний проект презентували у приміщенні єврейського благодійного фонду “Хесед Шушана”, на вулиці Челюскінців, 2. Проект присвячений 75 роковинам трагедії в Бабиному Яру.
В експозиції представлені світлини та спогади очевидців злочинів німецьких націонал-соціалістів про масові вбивства євреїв у Києві, Кам`янці-Подільському та Чернівцях у 1941 та 1944 роках. Також демонструється новий документальний фільм “Подорож спогадів”, відзнятий в місцях трагедій. Експозиція – спільний українсько-німецький проект, за ініціативи єврейської громади Дюссельдорфа. Матіас Ріхтер, організатор проекту, представник єврейської громади міста Дюссельдорф: Цей проект – це спогад про трагедію Бабиного Яру 75 років тому. Ідея виникла в єврейської громади Дюссельдорфа за сприяння єврейської громади Чернівців. Спершу ми організували ворк-шоп із чернівчанами – це була перша гімназія Чернівців, університет, також єврейська громада і музей, ми планували, як це буде виглядати. Ми брали інтерв’ю в очевидців Голокосту, зняли фільм про це. Особливими для нас є Клара Кац та Катерина Терлецька. Клара Кац пережила два концтабори у семирічному віці. А пані Катерина була свідком різні у Садгорі, тому своєю теперішньою діяльність вона хоче зробити так, аби люди про це пам’ятали. Леонід Мільман, голова правління Єврейської громади Чернівецької області: Виставка триватиме протягом двох тижнів, до 31 грудня. І після цього поїде в Дюссельдорф. Тут зібрані унікальні спогади людей, які пережили катастрофу та їхніх нащадків. За результатами поїздки дослідницько-меморіального проекту відзнято фільм, який так само тут транслюється українською та німецькою мовами. Виставка вимагає заглиблення, ми спеціально обрали зал фонду «Хессед», тут є можливість прийти, уважно почитати. І ми впевнені, що хтось знайде щось нове, що дасть можливість осмислити або переосмислити факти. Відео.
Джерело: http://acc.cv.ua/chernivtsi/17634-svitlini-ta-spogadi-ochevidtsiv-masovikh-ubivstv-evrejiv-oprilyudnili-u-chernivtsyakh-foto.

shhh

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>