Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

У Чернівцях підписано Угоду про проведення 28-ого Міжнародного фольклорного фестивалю «Буковинські зустрічі»

13 січня, в учбово-методичному центрі культури Буковини відбулося підписання протоколу Угоди про проведення 28-ого Міжнародного фольклорного фестивалю «Буковинські зустрічі».

Від української сторони у церемонії взяли участь заступник керівника апарату обласної державної адміністрації Олександр Шкурідін, начальник управління культури облдержадміністрації Віра Китайгородська, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук.

З польської сторони угоду підписали мер гміни та міста Джержонюв Марек Хмєлевський. Також підписанти угоди з боку Угорщини – віце-президент Союзу буковинських секлерів Іштван Мартон. З боку Румунії угоду підписали мер міста Кимпулунг Молдовенеск Сучавського повіту Мігаїца Негура, віце-президент Сучавської повітової ради Георге Ніца, директор Центру культури «Буковина» в м. Сучава Сорін Філіп.

Згідно з існуючою традицією, підписання угоди про щорічний фестиваль «Буковинські зустрічі» відбувається почергово в регіонах, де відбувається цей великий міжнародний проект. Цьогоріч церемонія підписання приурочена проведенню свята Маланки на Буковині, в якому також візьмуть участь гості краю. В Чернівцях вищезгадана угода підписується вже вп’яте.

Поінформовано, що в цьому році фестиваль розпочнеться у Польщі з 21 червня по 25 червня 2017 року. Впродовж 1- 2 липня 2017 року захід відбудеться у Чернівцях. 28 – 30 липня фестивальні презентації пройдуть в Румунії (у місті Кимпулунг Молодовенеск), відтак в Угорщині (в місті Боньхад) «Буковинські зустрічі» відбудуться 4-6 серпня, завершиться цьогорічний фестиваль 26 – 27 серпня у Польщі (в містечку Джержонюв).

Як відзначив Олександр Шкурідін, підписання 5-ї угоди про проведення 28-ого Міжнародного фольклорного фестивалю «Буковинські зустрічі» у Чернівцях є досить знаковою подією, адже таким чином вдається продовжувати важливу справу щодо популяризації буковинської культури. «Невипадково церемонію підписання Угоди у Чернівцях вирішено провести саме в січні, адже у ці дні учасники країн-підписантів матимуть чудову нагоду ознайомитись з буковинськими традиціями та звичаями в рамках проведення на території Буковини Фестивалів Маланок», – зазначив посадовець.

Довідково: Міжнародний фольклорний фестиваль «Буковинські зустрічі» – один з найбільших мандрівних фольклорних фестивалів у Європі. Протягом року фестивальні едиції відбуваються в Польщі, Україні, Румунії, Угорщині. В 2017 році йому виповнюється 28 років – яскравому святу фольклору і традицій, яке мандрує країнами Європи, де проживають буковинські спільноти різних національностей. Такому яскравому культурологічному маршруту, який творить фестиваль щороку, позаздрить будь-яка туристична агенція: адже Буковина, як і «Буковинські зустрічі» – явище неповторне, колоритне і багатоголосе.Джерело: http://www.bukoda.gov.ua/news/u-chernivtsyakh-pidpisano-ugodu-pro-provedennya-28-ogo-mizhnarodnogo-folklornogo-festivalyu-buk

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>