Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

У Чернівця відбувся Міжнародний фестиваль етнічних культур “Маланка”

15 січня 2017 року в Чернівцях відбувся традиційний фольклорно-етнографічний фестиваль “Маланка-Фест”, участь у якому взяли 49 колективів не лише з Чернівецької області, але й Хмельниччини, Тернопільщини, Закарпаття, Івано-Франківщини. Крім цього, приїхали етнографічні колективи з Молдови і Румунії.
Довжелезна Переберія пройшлася з площі Філармонії, через вулиці М. Заньковецької, Університетській, Штейнбарга, площі Театральній, вул. Котляревського, Соборній площі, вулиці Франка, Центральній площі та знову на площу Філармонії. Учасників Фестивалю вітали тисячі чернівчан та гостей міста.
Під час заходу учасників та гостей привітали керівники місцевої та крайової влади.
«На Буковині свято Маланки – це справді народний карнавал з переодяганням, театралізованим дійством. Практично у кожній буковинській родині зимові свята – це час колядок, щедрівок, вертепів. Звісно, їх не можна уявити без гучних буковинських маланок», – поділився голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук. За його словами, цінним є той факт що сьогодні учасники фестивалю під час святкової ходи дають можливість побачити українську, румунську, молдавську і бессарабську Маланку одночасно.
Міський голова Олексій Каспрук зазначив, що фестиваль Маланки з кожним роком стає більш популярним. Він подякував колективам, які впродовж року готують свої костюми, зберігаючи та примножуючи традиції наших предків. «Дякую за ту працю, творчу фантазію та ентузіазм, з якими кожен з вас підходить до організації свята Маланки», – сказав Олексій Каспрук.
Зі сцени фестивалю “Маланка-фест” оголосили переможців конкурсу на кращий колектив маланкарів. Організатори заходу підбили підсумки конкурсу на основі онлайн-голосування глядачів на офіційному сайті фестивалю.
Переможцем “Маланка-фесту” в Чернівцях став колектив села Чагор. Перше місце фестивалю отримала маланка “Царі Єгипту”. Колектив отримав приз – 50 тисяч гривень.
На другому місці – маланка “Троянський кінь”. Колектив маланкарів отримав грошовий приз розміром 30 тисяч гривень.
Так, третє місце конкурсу зайняв колектив із села Горбова. Команда отримала грошову винагороду розміром 20 тисяч гривень.

Результати голосування можна переглянти тут.

Джерела: oleksandr-fishchuk-malanka-fest-traditsiine-svyatkove-diistvo-yake-poklikane-zberigati-ta-vidro
http://www.bukinfo.com.ua/show/news?lid=86592
http://chv.tv/u-chernivtsyah-podyakuvaly-uchasnykam-malanka-fest-yaki-vprodovzh-roku-retelno-gotuyutsya-do-takogo-svyata-foto.html

 

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>