Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Відбувся мітинг пам’яті жертв Голокосту

27 січня, на території Чернівецького обласного благодійного фонду «Хесед-Шушана» за участі представників крайової влади, громадськості, учнівської молоді відбувся мітинг з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту.
Захід відбувся під гаслом «Ніколи більше!», адже Голокост, який призвів до винищення однієї третини євреїв і незліченних жертв з числа представників інших меншин, завжди повинен служити іншим народам застереженням про небезпеки, які несуть у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередженість.
Від імені голови обласної державної адміністрації Олександр Фищука до всіх присутніх звернувся заступник керівника апарату облдержадміністрації Олександр Шкурідін.
«За свідченнями історичних джерел, у 1933-1945 роках було жорстоко знищено 6 мільйонів євреїв. Лише у Чернівцях у перші дні війни фашистами було розстріляно понад 900 євреїв.Більшість із вцілілих родин буковинських євреїв були насильно вивезені окупантами із рідних обжитих місць у концтабори та гетто. Небагатьом пощастило вийти живими з того смертельного поєдинку, – зазначив посадовець. – Ті, кому доля подарувала життя, хто переміг смерть чи вижив завдяки шляхетним людям, розповіли про свій біль, про пережиті муки і страждання».
Він закликав присутніх не забувати цю страшну правду про Голокост. «Більше – ми повинні розповідати її нашим дітям, онукам для того, щоб запобігти повторенням трагедії, аби Голокост ніде і ніколи не повторився», – додав Олександр Шкурідін.
Після того, як рабини прочитали молитву, присутні поклали квіти до меморіалу жертв Голокосту.
Джерело: http://www.bukoda.gov.ua/news/vidbuvsya-miting-pamyati-zhertv-golokostu

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>