Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

У Чернівцях відбувся захід до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

27 січня у Центральному палаці культури міста Чернівці відбувся пам’ятний захід з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту.
Учні та педагогічний колектив Чернівецької спеціалізованої школи «Освітні ресурси та технологічний тренінг» I-III ступенів № 41 з вивченням єврейського етнокультурного компонента підготували для учасників заходу культурно-мистецьку програму.
Від імені голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука до присутніх звернувся заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Олег Стецевич. Посадовець зауважив, що в XX столітті у цивілізованому європейському світі сталася жахлива трагедія – мільйони людей загинули жахливою смертю, мільйони доль було скалічено, мільйони родин – роз’єднано. «Україну не оминуло це горе – на її території сотні «бабиних ярів», де поховані євреї та представники інших національних меншин,- зазначив Олег Стецевич. – І сьогодні на території України проливається людська кров, вірні сини гинуть за мир у державі, захищаючи наші землі від російського ворога».
«Ми повинні пам’ятати про цю страшну подію та не допускати проявів ненависті, нацизму, агресії для того, щоб уберегти прийдешні покоління від жахів минулого», – додав посадовець.
Відтак, учасники заходу мали нагоду переглянути відео-презентацію, що розповідає про страшну сторінку в історії людства – Голокост.
Джерело: http://www.bukoda.gov.ua/news/oleg-stetsevich-vzyav-uchast-u-pam-yatnomu-zakhodi-z-vshanuvannya-zhertv-golokostu

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>