Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Новоселиччина долучилася до Всеукраїнської акції «Вишивана моя Україна»

12 березня у фойє районного будинку культури в рамках Всеукраїнської акції «Вишивана моя Україна», організованої Державною казначейською службою, відбулась презентація вишитої карти України.
У заході взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Каріна Поп, заступник голови районної державної адміністрації Іван Пазяк, працівники та начальник управління Державної казначейської служби України в Новоселицькому районі Віталій Котко, учнівська молодь, громадськість, представники засобів масової інформації.
Всеукраїнська казначейська акція розпочалася торік у серпні, напередодні 25-ї річниці Незалежності України. Першими її учасниками стали колективи підконтрольних територій 42 управлінь Державної казначейської служби України Луганщини та Донеччини. Саме їхні представники вишили перші візерунки на полотні, відтворюючи на карті символи своїх міст і мирного життя. Далі естафету підхопили колеги з інших регіонів. За два місяці карта «Вишивана моя Україна» побувала в кожній із областей, в кожному районі і місті.
Після свята Покрови і Дня захисника України, коли робота була завершена, карта-вишиванка знову вирушила почергово утериторіальні органи казначейства. У грудні минулого і січні цього року вона побувала у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській та Кіровоградській областях.
Ознайомлення з витвором викликало у новосельчан багато позитивних емоцій, почуття патріотизму та єдності з усією Україною.
Разом із полотном подорожує і Літопис карти «Вишивана моя Україна», в якому колектив казначеїв Новоселиччини залишив свій запис на згадку.
Карту казначеям Новоселиччини вручив начальник управління Державної казначейської служби України в Герцаївському районі Василь Бушку, а далі полотно «Вишивана моя Україна» попрямувалодо Хотинщини.
Джерело: http://novoselitsa.bukoda.gov.ua/news/novoselichchina-doluchilasya-do-vseukrainskoi-aktsii-vishivana-moya-ukraina

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>