Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Meridian Czernowitz представив Україну на Лейпцизькому книжковому ярмарку

Літературна корпорація Meridian Czernowitz взяла участь в одному з найбільших світових книжкових ярмарків.

26 березня у Німеччині завершився Лейпцизький книжковий ярмарок, участь в якому взяла і команда авторів та організаторів Meridian Czernowitz. Серед них – поети Ігор Померанцев, Сергій Жадан та Ірина Цілик, президент Meridian Czernowitz Святослав Померанцев, директорка фестивалю Євгенія Лопата і перекладачка Клаудія Дате.

Команда Meridian Czernowitz презентувала у Німеччині наступний поетичний фестиваль, брали участь у історичних дискусіях, читали поезію та прозу.

-Кажуть, якщо тебе немає в Гуглі – тебе не існує. Так от, якщо ваша культурна інституція працює на німецькомовному культурному ринку, але її немає у Лейпцизі на книжковому ярмарку – її також не існує. Меридіан існує і з року в рік активно репрезентує Чернівці та Україну в Німеччині на одній із найгучніших та найвагоміших світових культурних акціях. Оскільки ми активно займаємося культурною дипломатією, саме виставка у Лейпцизі дає нам найкращу можливість гучно говорити про себе та знайомитися з колегами та їх роботою. Цей рік – не виняток: український культурний десант у складі авторів Меридіану (цього разу Сергія Жадана, Ігоря Померанцева та Ірини Цілик) та команди організаторів (Євгенії Лопати та Святослава Померанцева) відвідали цьогорічний ярмарок. Ми читали поезію та прозу, дискутували про конфлікт пам’яті в різні історичні періоди, презентували наступний чернівецький Меридіан та просто спілкувалися з іноземними гостями та культурними діячами, журналістами та перекладачами, говорячи – ми існуємо і нам також є, про що розповісти і що показати, – розповіла кореспонденту molbuk.ua Євгенія ЛОПАТА, директор фестивалю Meridian Czernowutz.
Поїздку підтримало Міністерство закордонних справ Німеччини, Українсько-німецьке культурне товариство “Gedankendach” та Посольство Німеччини в Україні.
Джерело: http://molbuk.ua/chernovtsy_news/125108-meridian-czernowitz-predstavyv-ukrayinu-na-leypcygskomu-knyzhkovomu-yarmarku-foto.html

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>