Languages

Календар

March 2024
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ukrainian for beginners

Чернівці розпочинають святкування Дня вишиванки

Відзначати Всесвітній день вишиванки у Чернівцях розпочнуть вже завтра. Виставка «Україна у променях Західного сонця» стане першим передсвятковим заходом у місті. 4-го травня у Блакитній залі ЧНУ ім. Ю. Федьковича, у рамках проведення Дня вишиванки, відкриють виставку членів Всеукраїнської спілки художників України Романа та Надії Федини під назвою «Україна у променях Західного сонця». «… На даному етапі темою нашої творчості стали чарівність та етнос карпатського краю. Особливо нас захопило багатство колористичного світу Гуцульщини. На цій основі розроблялися жанри пейзажу та побуту. Найбільшу увагу ми приділили колористиці, енергетиці та динаміці гуцульських танців, які зображені у серії «Фольк». Мовою оригінальної авторської подачі намагаємося донести всі ці почуття до глядача. Працюємо над кожною роботою в чотири руки, тобто разом…». Виставка триватиме до 22 травня. Нагадаємо, 18-го травня Буковина відзначить Всесвітній день вишиванки. До святкування у мережі запровадили флешмоб «Вишиванка єднає українців». І вже за півтора тижні традиційно новонародженим крихіткам з усіх пологових будинків Буковини вручать вишиваночки.

Додамо також, що серед новацій цьогорічного Дня вишиванки — організація «вуличного університету» на вулиці Кобилянської. “Тут 18-го травня будуть представлені однострої з усіх куточків України, — пояснив Сергій Бостан, співорганізатор Всесвітнього дня вишиванки. — Люди, які будуть одягнені у ту чи іншу вишиванку, розповідатимуть перехожим про її історію та походження”.

Довідково про авторів виставки: Роман та Надія Федини були учасниками 25-ти персональних виставок, серед яких всі обласні міста Західної України та Київ. Брали участь у шести Всеукраїнських і семи міжнародних виставках. Є членами Національної спілки художників України. Дипломанти ХІХ міжнародного гуцульського фестивалю. Творчі роботи з кераміки та живопису знаходяться у приватних колекціях закордоном, зокрема у США, Канаді, Англії, Німеччині, Польщі, Бельгії, Шотландії.
Джерело: http://acc.cv.ua/chernivtsi/21863-chernivtsi-rozpochinayut-svyatkuvannya-dnya-vishivanki.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>