Languages

Календар

March 2024
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ukrainian for beginners

День вишиванки: у Чернівцях презентували вуличний етноуніверситет (ФОТО)

Вуличний етноуніверситет презентували в Чернівцях в рамках святкування Дня вишиванки. Вздовж вулиці Ольги Кобилянської свою творчість презентують реконструктори, етнографи та вишивальники з різних регіонів України. Зокрема, це стрій (давній одяг, – авт.) класичної української Луганщини, Черкащини, Чернігівщини, Полтавщини, Тернопільщини та Буковини.
– Ми, як організатори, завжди намагаємося нашу роботу спрямовувати в просвітницьке русло, – зауважила Леся Воронюк, засновниця Дня вишиванки. – Тому беремо на себе відповідальність поширювати правдиву інформацію про вишиті сорочки, презентуючи вуличний етноуніверситет. Ми спеціально обрали формат щоби реконструктори, етнографи, вишивальниці з усіх регіонів працювали саме на вулиці. Щоби всі, хто прогулюється, а також багато туристів почули про вишиванки регіонів України, побачили їх.
“Цього року ми відмовляємося від гучних святкувань, – додала Л. Воронюк. – Вперше припало так, що День вишиванки співпадає із Днем пам’яті геноциду кримсько-татарського народу, який дуже солідарний з українцями і підтримує цілісність нашої держави. Ми, в свою чергу, солідарні з ними”.
Джерело: http://molbuk.ua/chernovtsy_news/128157-na-den-vyshyvanky-u-chernivcyakh-prezentuvaly-vulychnyy-etnouniversytet-foto.html

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>