Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Буковинські освітяни та делегація вчителів, вихователів та психологів Сучавського повіту Румунії обговорили питання професійної підготовки та модернізації змісту освіти

Факультетом педагогіки, психології та соціальної роботи Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича активізовано роботу щодо міжнародного співробітництва із закордонними вищими навчальними закладами країн-сусідів, зокрема Польщі, Румунії, Молдови. Практикується проведення міжнародних науково-практичних конференцій, обмін делегаціями під час яких обговорюються питання професійної підготовки фахівців у галузі педагогіки, психології та соціального захисту.
30-31 травня на запрошення кафедри педагогіки та психології дошкільної освіти, у Чернівцях перебувала делегація вчителів, вихователів та психологів Сучавського повіту Румунії. Очолювала делегацію керівник служби ресурсного забезпечення Генерального шкільного інспекторату Сучавського повіту Лучія Міхок.
Програмою перебування охоплено відвідування та знайомство з діяльністю двох Чернівецьких загальноосвітніх закладів – гімназії № 7 та № 6 з викладанням румунською мовою імені Олександра Доброго.
У рамках візиту, у приміщенні Генерального консульства Румунії в Чернівцях, відбулась зустріч Генерального консула Румунії Елеонори Молдован з представниками делегації, участь в якій взяла участь директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Оксана Палійчук.
Посадовець підкреслила важливу роль міжнародної співпраці у реалізації євроінтеграційного вектору в сфері освіти. Співробітництво та обмін досвідом з іноземними освітніми організаціями, налагодження партнерства із закладами освіти з інших країн, участь закладів освіти у міжнародних освітніх програмах, проектах сприяють професійному зростанню, підтримці інноваційних методів у навчанні і вихованні молодого покоління.
На завершення перебування в місті Чернівці гості мали можливість ознайомитись з функціонуванням факультету педагогіки, психології та соціальної роботи ЧНУ імені Ю. Федьковича, відвідали кафедри факультету, поспілкуватись з колегами, поділитись досвідом роботи та фаховими надбаннями.
Джерело: http://www.bukoda.gov.ua/news/bukovinski-osvityani-ta-delegatsiya-vchiteliv-vikhovateliv-ta-psikhologiv-suchavskogo-povitu-ru

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>