Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Підписано Угоду щодо прирівнення дисциплін для отримання подвійного диплому

25 жовтня між Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича та Сучавським університетом «Штефан чел Маре» було підписано Угоду щодо прирівнення дисциплін для отримання подвійного диплому за магістерськими програмами «Комп’ютерні науки» та «Комп’ютерні науки та інженерія».
Сучавський університет «Штефан чел Маре» представив проф. д-р Адріан Граур – почесний доктор ЧНУ. Чернівецький національний університет представили: Петришин Роман Іванович – перший проректор ЧНУ; Марут Сільвія Георгіївна – проректор з економічних питань, головний бухгалтер; Фочук Петро Михайлович – проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків; Дрінь Ярослав Михайлович – доц. д. фізико-математичних наук, завідувач кафедри математичних проблем управління і кібернетики; Ушенко Юрій Олександрович – доцент, д. фізико-технічних наук; Фратавчан Валерій Григорович – доцент, канд. фізико-математичних наук; Головач Ніколетта Миколаївна – провідний фахівець відділу міжнародних зв’язків.

Після аналізу зазначених навчальних програм магістерських навчальних планів сторони підписали Угоду про визначення способу прирівнення дисциплін з метою отримання подвійних дипломів.
Предмети, що не співпадають за навчальним планом університета-партнера, складаються у Сучавському університеті «Штефан чел Маре», оскільки тривалість магістерської програми у Сучавському університеті – 2 роки.
Вже цього навчального року двоє студентів Інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук вже навчаються за даною програмою. Після завершення навчання в магістратурі ці студенти отримають два дипломи – диплом ЧНУ та СУ.
Міжінституційна угода щодо навчання в магістратурі з подвійним дипломуванням була підписана 6 липня 2017 року. Прирівнення дисциплін за магістерськими програмами «Комп’ютерні науки» та «Комп’ютерні науки та інженерія» – це перший крок до втілення в життя положень загальної міжінституційної, до якої може долучитися будь-який факультет чи інститут ЧНУ.Джерело: http://www.chnu.cv.ua/index.php?page=ua/news&data[5012][id]=8302

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>