Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

У Чернівцях студенти з Єгипту і Пакистану співали «Червону руту»

У Блакитній залі Чернівецького національного університету 22 лютого на засіданні наукового гуртка рідної мови студенти-іноземці декламували українські вірші та співали “Червону руту”.
“Науковий гурток рідної мови функціонує вже протягом багатьох років при кафедрі сучасної української мови. Сьогоднішнє засідання було приурочене Міжнародному дню рідної мови, яке святкуємо 21 лютого. Цьогорічною особливістю було те, що запросили студентів-іноземців з Єгипту, Лівії, Пакистану та інших країн, які зараз вивчають українську мову”, – розповіла доцент кафедри та науковий керівник гуртка Алла Агафонова.
Всього за три місяці майже всі вони зуміли опанувати дещо з лексики, навчилися читати, писати та розуміти мову на слух.

Міхай, приїхав з Каїру. В майбутньому бачить себе стоматологом. Каже, що Чернівці дуже гарне місто і йому подобається вчити українську мову. Зараз навчання дається йому нелегко, але вже розуміє деякі фрази на слух та гордо вітається “Слава Україні!”.
Хезен, студент з Александрії (Єгипет), говорить: “Мій брат живе зараз у Львові. Він одружився з українкою. Я спілкуюсь часто з нею по телефону, тому добре розумію мову”. На запитання ким він хоче стати, відповів англійською, що інженером.
Алі 23 роки, приїхав з Палестини. На запитання “Що тебе приваблює у Чернівцях?”, відповів впевнено: “Нічні клуби та університет”. В майбутньому хоче вивчати економіку.
“Плануєте залишитись в Україні?” – одноголосно відповіли згодою.
“Тут гарні дівчата” – додав хтось з хлопців.
Всі пообіцяли, що скоро куплять вишиванки.
Насамкінець, виконали хором “Червону руту” та продекламували поезію Олени Вітенко “Рідна мова”.Джерело: https://molbuk.ua/chernovtsy_news/144929-u-chernivcyakh-studenty-z-yegyptu-i-pakystanu-spivaly-chervonu-rutu.html

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>