Languages

Календар

March 2024
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ukrainian for beginners

У Чернівцях підходить до завершення XXIX Міжнародний фольклорний фестиваль «Буковинські зустрічі»

У Чернівцях завершується XXIX Міжнародний фольклорний фестиваль «Буковинські зустрічі».
У неділю, 01 липня, аматорські колективи міста Чернівці та районів області, колективи-учасники з Польщі, Румунії та Угорщини пройшли від Центральної площі міста святковою ходою до Центрального парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка.
Саме у парку на різноманітних локаціях, – біля фонтану, Центрального входу, скверу на центральній алеї Літнього театру – учасники фестивалю демонстрували фольклорні театралізовані дійства «Буковинське ярмаркування».
Цьогоріч у фестивалі беруть участь колективи «Ястров’яце», «Давіденка» з Польщі, «Балада Гуморулуй», «Пятра Шоймулуй», «Плаюріле Пожоритей», «Солончанка» з Румунії, та «Шебештен Адам» з Угорщини.
Українські фольклорні традиції на фестивалі представляють народний аматорський оркестр народний інструментів Глибоцького районного будинку творчості та дозвілля, народний аматорський театр фольклору «Оберіг» Застанівського районного палацу культури, театр фольклору «Родина» будинку фольклору села Ревно Кіцманського району, ансамбль троїстих музик будинку культури селища міського типу Берегомет Вижницького району, оркестри народних інструментів будинку культури села Опришени Глибоцького району, Сокирянського районного будинку народної творчості та дозвілля, Путильського районного будинку культури, ансамбль народного танцю «Черемешина» будинку народної творчості та дозвілля міста Вашківці Вашківецької ОТГ, ансамбль «Юність» та оркестрова група ансамблю Центрального палацу культури міста Чернівці, театр народних традицій «Чернівчанка» Чернівецької міської громадської організації «Жіночий клуб» «Успішна Чернівчанка».
Відтак, в Літньому театрі парку для присутніх буковинців та поважних гостей свята із композиції «Роде наш красний…» розпочався гала-концерт учасників 19-ого фестивалю «Буковинські зустрічі».
Їх привітала заступник начальника управління культури обласної державної адміністрації Тетяна Шарагова. Вона зазначила, що Буковинський край, де вже другий день триває фестиваль, зібрав найкращі таланти з чотирьох країн: «Сьогодні буковинці та гості з Румунії, Польщі та Угорщини демонструватимуть на цій сцені все найкраще, що вони успадкували від своїх дідів-прадідів: на цій сцені велично звучатиме пісня, демонструватиметься запальний танець… Щиро вдячна учасникам фестивалю за таку важливу справу – збереження звичаїв поколінь. Поки ми разом, ось так збираємось в одну велику родину, аби віддати данину шани славним традиціям українців, поляків, угорців та румун, нам ніщо не загрожує».
Довідково. Міжнародний фольклорний фестиваль «Буковинські зустрічі» був заснований у 1990 році в містах Ястров’є та Піла (Польща). Головний організатор, директор фестивалю – Збігнєв Ковальський. До Міжнародного фольклорного фестивалю «Буковинські зустрічі» Чернівецька область приєдналася у 1999 році.
Основна мета фестивалю – збереження та презентація народних традицій Буковини в середовищах переселенців з нашого краю у Польщі, Румунії, та Угорщині. Згідно цієї мети, «Буковинські зустрічі» тривають від травня до жовтня у цих країнах та в Україні.Джерело: http://www.bukoda.gov.ua/news/u-chernivtsyakh-pidkhodit-do-zavershennya-xxix-mizhnarodnii-folklornii-festival-bukovinski-zust

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>