Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Кобзар з мільйонів хрестиків. У Чернівцях відкрили унікальну виставку вишиваних портретів Тараса Шевченка

У Чернівцях в учбово-методичному центрі культури Буковини стартувала виставка “Образ і слово Кобзаря у вишивці”.
Як передає кореспондент molbuk.ua, на виставці продемонстрували 74 вишиваних портрети Тараса Шевченка, виконаних майстринями з Полтавської області та міста Канева.
Проект стартував торік у Полтаві. Далі цю виставку побачили в Луцьку, Ужгороді, Івано-Франківську, Тернополі та інших українських містах. На усіх роботах, разом взятих, налічено 4,5 мільйони хрестиків. Для цього використали півтори тисячі ниток “Муліне”.
Усі вишивані роботи, представлені на виставці, втілені за зразками, які розробив Григорій Кисіль, заслужений майстер народної творчості із Полтави. Схеми він розробляв без допомоги комп’ютера.
“Схеми та усі необхідні матеріали розсилалися вишивальницям. Надалі вони уже писали, яких матеріалів їм не вистачає, і ми знову розсилали усе необхідне. Роботи розміщені у порядку дорослішання Тараса Григоровича. Від молодшого, до найстаршого. Окрім виставки ми представляємо оберіг, що вишивали всією Україною. Він 16 разів пройшов лінією фронту. Там Шевченко зображений у камуфляжі, також є вишитий портрет Івана Франка. Кожен, хто бере до рук цей оберіг, вишиває на ньому своє місто”,— каже координаторка проекту Катерина Калініченко.
Після Чернівців виставка поїде іншими іншими українськими містами.Джерело: https://molbuk.ua/chernovtsy_news/154380-v-uchbovo-metodychnomu-centri-kultury-bukovyny-vidbulasya-prezentaciya-odnodennoyi-vystavky-obraz-i-slovo-kobzarya-u-vyshyvci.html

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>