Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

День Перемоги- спільне свято і спільна пам'ять (доповнено фоторепортажем)

6 травня на цвинтарі по вул.Зелена м.Чернівці з ініціативи Єврейської громади області відбувся мітинг-реквієм, присвячений 65-й річниці Перемоги та пам’яті жертв Голокосту.

Вів мітинг голова Єврейської громади  Лев Клейман, який зупинився на історичній ролі євреїв у боротьбі з нацизмом. Так сотні тисяч представників цієї нації за подвиги у роки Великої Вітчизняної війни були відзначені орденами і медалями, майже півтори сотні з них було присвоєно звання Героя Радянського Союзу. Л.Клейман відзначив, що за період 1933-1945 років фашистами було знищено понад 6 мільйонів громадян єврейської національності.

Перед присутніми також виступили представники влади, так, зокрема, начальник управління з питань внутрішньої політики облдержадміністрації Іван Пазяк, який відзначив, що «гіркі уроки і наслідки єврейського Голокосту стали трагічною сторінкою історії світової цивілізації. Ця тема досліджується істориками, вивчається у шкільних курсах в усьому світі та й в Україні. Це запорука того, що пам’ять буде збережено не тільки як частину історії, а й як урок і попередження для всього людства».

У заходах взяли участь представники Чернівецької обласної та міської рад, громадськість міста. Органічно вписалась у траурний мітинг літературна композиція у виконанні учнів  ЗОШ №41 м.Чернівців, де поглиблено вивчаються традиції та історія єврейського народу.

Учасники зібрання вшанували пам‘ять загиблих хвилиною мовчання  та поклали квіти до братської могили розстріляних в перші дні війни чернівчан – осіб єврейської національності.

Фото з сайту Чернівецької ОДТРК

Фоторепортаж з мітингу:

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>