Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

До Дня Перемоги українці Молдови посадили в Кишиневі алею каштанів

З нагоди 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні 4 травня на меморіальному комплексі «Eternitatea» у Кишиневі відбулася офіційна церемонія закладки алеї калини і каштанів, ініціатором якої виступив Союз українців Молдови на чолі із Світланою Мислицькою.

Ця акція стала продовженням ініціативи, реалізованої в 2008 році Посольством Республіки Білорусь у Молдові, яке заклало на меморіальному комплексі алею беріз на честь полеглих воїнів. В Україні калина традиційно символізує добру пам’ять про рідних та близьких, а тому вона нагадуватиме про ратний подвиг тих, хто віддав життя за звільнення від фашизму. Кущі калини і каштани прикрасять меморіальний комплекс «Eternitatea» і стануть ще одним свідченням пам’яті про загиблих у роки Великої вітчизняної війни 1941-1945 р.

У закладці алеї, разом з Послом України в Республіці Молдова Сергієм Пирожковим та українськими дипломатами, представниками української громади, ветеранами, взяли участь Посол Російської Федерації в Молдові Валерій Кузьмін, Посол Республіки Білорусь у Молдові В’ячеслав Осіпенко, Голова Комітету ветеранів війни і військовослужбовців Єфім Донос.

У рамках офіційної церемонії закладки алеї Посол України в Республіці Молдова Сергій Пирожков привітав усіх із святом Дня перемоги та адресував слова вдячності усім ветеранам, які героїчними зусиллями звільнили не лише свою Батьківщину, але й увесь світ від фашизму. «Ми низько вкланяємося усім ветеранам Великої Вітчизняної війни, перед якими завжди будемо в неоплатному боргу», – підкреслив Посол.

Сергій Пирожков відзначив також, що «калина і каштани на меморіальному комплексі «Eternitatea», де спочиває прах 300 воїнів різних національностей, які загинули під час захисту та звільнення Кишинева від фашистських загарбників, завжди нагадуватиме про ратний подвиг усіх тих, хто пережив найстрашнішу трагедію ХХ сторіччя.

Інформаційне повідомлення та фото опубілковане  з сайту Посольства України в Республіці Молдова.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>