Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

Уряди трьох країн Єврорегіону Верхній Прут підтримають проекти, започатковані цього року Єврокомісією

Таку пропозицію висловив під час виступу на засіданні Єврорегіону «Верхній Прут» у Сучаві (Румунія) Міністр Кабінету Міністрів України Анатолій Толстоухов. За його словами, для ефективної взаємодії у сфері регіонального розвитку Урядом України була ініційована Угода про співробітництво між Мінрегіонбудом України та Міністерством регіонального розвитку та туризму Румунії. На переконання А.Толстоухова, одним з найкращих засобів підтримки співпраці наших регіонів стане реалізація цієї угоди, а також підготовка аналогічного документу з Республікою Молдова, для чого доцільно використовувати можливості головних пунктів перетину українсько-румунського і українсько-молдавського кордонів. За його словами, паритетна участь наших країн у формуванні та подальшій реалізації цих механізмів також матиме позитивні наслідки для розв’язання проблем, з якими стикаються учасники цього та інших спільних Єврорегіонів.

Звітуючи за рік роботи напередодні 10-річчя створення Єврорегіону, голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв відзначив, що «вперше за весь цей період засідання Ради відбувається за участі високопосадових представників наших урядів». У своєму звіті Михайло Папієв підкреслив, що пріоритети Єврорегіону «відповідають завданням розвитку добросусідства, а також базовим засадам регіональної, транспортної, екологічної, безпекової та інших ключових сфер політики Євросоюзу».

Він нагадав, що принциповими відмінностями Єврорегіону «Верхній Прут» від інших є спрямованість на тісну взаємодію з керівництвом трьох країн, наявність Екоєврорегіону на основі Єврорегіону «Верхній Прут» в якості моделі сталого регіонального соціально-економічного і просторового розвитку, новий механізм партнерства Єврорегіону з регіонами інших країн як елемент «Європи Регіонів».

«На підставі цих особливостей, – наголосив М.Папієв, – Кабінет Міністрів України вмотивовано визнав за нашим Єврорегіоном можливість експериментального опрацювання механізмів транскордонного співробітництва в якості елементів процесу європейської інтеграції і розбудови регіональної політики. Аналогічна постанова була прийнята й урядом Республіки Молдова».

Під час засідання Єврорегіону «Верхній Прут» було презентовано низку проектів, в тому числі два проекти – Чернівецькою обласною державною адміністрацією. Вони були підтримані і протокольно проголосовані, остаточне рішення по них прийматиме Єврокомісія.

На засіданні Чернівецька область, яка головувала в Єврорегіоні «Верхній Прут», передала цю місію Сучавському повіту.
Інформація з сайту Чернівецької облдержадміністрації
Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>