Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

У Чернівецькій області впроваджуватиметься проект “Пам’ять каменя – єврейські храми і кладовища”

23 липня делегація Ботошанського повіту (Румунія) на чолі з начальником управління культури і національної спадщини Денуц Гуцу зустрілась з першим заступником голови облдержадміністрації Георгієм Галицем. Під час зустрічі обговорено пропозицію румунської сторони щодо участі обласної влади  у проекті, спрямованому на відродження єврейських темплів і благоустрій кладовищ. Передбачається, що в проекті візьмуть участь також партнери з Бричанського району Молдови. Реалізацію проекту планується розпочати вже з наступного року. Інформація про проект: Пам’ять каменя – єврейські храми і кладовища

 Партнери проекту:

  • Основний виконавець – Ботошанське управління культури та національної спадщини

  • Партнери з Румунії: управління культури Галацького, Яського, Сучавського, Васлуйського повітів

  • Партнери з України: Чернівецьке обласне управління архітектури (пропонується включення районних відділів культури в якості учасників у заходах, які проходитимуть у Чернівцях, з метою заповнення даних та підтримки команди проекту у реалізації переміщення на місцях)

  • Партнер з Молдови: Бриченській районний відділ культури

Мета проекту: Ідентифікація, складання списків та презентація єврейських храмів та кладовищ з прикордонної зони Румунія (5 виборних повітів) – Україна (Чернівецька область) та Республіка Молдова (Бріченський район), як складові спільної культурної спадщини і етнічного співіснування, стимуляція та заохочення довготривалого співробітництва.

Загальна мета проекту: – розвиток добросусідських  відносин через плідний обмін ідей та спільні досвіди в історії та сучасність, повідомлень з прикордонної зони.

Специфічна мета № 1: Менеджмент проекту. Інформування та повідомлення

Діяльність 1: Організація здійснення проекту (створення партнерства, створення команди проекту, визначення ролей та завдань кожного члена команди, створення спільного комітету менеджменту проекту.

Діяльність 2: Створення необхідних матеріальних умов для здійснення проекту: реалізація документації для публічного придбання товарів та послуг.

Діяльність 3: Презентація проекту (конференція презентації проекту, прес повідомлення).

Діяльність 4: Періодичні зустрічі спільного комітету менеджменту проекту з метою виявлення стадії здійснення проекту і прийняття прогрес них звітів.

Діяльність 5: Дії для реалізації прозорості проекту та освідомлення місцевих громад – статті та прес повідомлення, розробка та друкування брошур, афіш у офісі по здійсненню проекту.

Діяльність 6: Дії по освідомленню місцевих громад.  

Специфічна мета № 2: – Ідентифікація та складання списків єврейських синагог та кладовищ з географічного простору Галаць- Васлуй – Яси – Сучава – Чернівецька область та Бріченський район – розвиток у часі даної культурної спадщини та взаємний вплив на співіснуючи етноси.

Діяльність 7: Збирання даних через вивчення існуючих колекцій стосовно існуванню єврейських храмів та кладовищ у запропонованому транскордонному просторі.

Діяльність 8: Робоча майстерня: Організація визначення та складання на місцях списків єврейських храмів та кладовищ з транскордонної зони.

Діяльність 9: Відвідування всіх місцевостей де існують єврейські синагоги та кладовища з простору Галаць- Васлуй – Яси – Сучава – Чернівецька область та Бріченський район з метою перевірки та доповнення списків і зазначення елементів, які є складовою частиною культурної спадщини (включно аудіо-відео записи).

Діяльність 10. Презентація висновків та визначення дослідження «Пам’ять каменя – єврейські храми і кладовища» в зоні проекту.

Мета № 3: Ріст рівня свідомості серед місцевого населення з трьох транскордонних зон стосовно існуючої культурної спадщини через впровадження випадки інформування місцевих громад.

Діяльність 10: Реалізація інструментів інформування, повідомлення та популяризації через:

а) Створення спеціального DVD про здійсненне дослідження: «Пам’ять каменя – єврейські храми і кладовища»  

б) Розробка та друкування брошури

в) Презентація DVD та брошури

Примітка: Структура проекту була здійснена після попередньої консультації з повітовими начальниками управлінь культури та національної спадщини Яського, Галацького, Сучавського, Ботошанського та Васлуйського повітів.

 Сьогоднішня зустріч представляє здійснення однієї з обов’язкових умов: організація розмов зі всіма партнерами з метою визначення необхідності та доречності впровадження такого проекту, визначення структури та ролей партнерів та робочої команди.

Після даної зустрічі, представники лідера проекту здійснятимуть поїздку до Бріченського району з тією ж метою.

 Керівник проекту проф..Денуц Гуцу   

Фото з сайту http://community.livejournal.com/ua_travels/815640.html

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>