Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

В Чернівцях розпочала роботу конференція “Україна-Румунія-Молдова: історичні, політичні та культурні взаємини”

22 вересня в Червоній залі Чернівецького національного університету ім.Ю.Федьковича відкрилась IV Міжнародна наукова конференція «Україна-Румунія-Молдова: історичні, політичні та культурні взаємини в контексті європейських інтеграційних процесів». Як зазначив завідувач кафедри політології та державного управління ЧНУ, голова Буковинського політологічного центру Анатолій Круглашов, метою проведення конференції є визначення ролі недержавних інституцій в діалозі і взаєморозумінні між трьома країнами та народами. За його словами, «конференція покликана в рамках академічної толерантності  подолати конфліктний потенціал». Під час конференції розглядатимуться  питання впливу внутрішньодержавних політичних процесів в Україні, Молдові та Румунії на  міждержавні відносини у контексті європейської інтеграції.

Учасників конференції привітали радник голови облдержадміністрації Ярослав Басняк, проректор ЧНУ з наукової роботи Олександр Ушенко, керуючий справами обласної ради Аркадій Мойсей, віце-консул Румунії в Чернівцях Дорін Попеску.

В конференції, яка триватиме 22-23 вересня, беруть участь науковці з України, Румунії, Молдови та Республіки Білорусь.

Організаторами конференції виступили кафедра політології та державного управління ЧНУ спільно з Буковинським політологічним центром. за сприяння Представництва Фонду Фрідріха Еберта та Канадського інституту українських студій.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>