Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Народна партія: “Припиніть спекулювати на мовному питанні”

Народна партія закликає всіх політиків і державних діячів України припинити спекуляції на мовному питанні.

Про це йдеться в заяві Народної партії, розповсюдженій у п’ятницю.

“Мова сьогодні із засобу спілкування і колиски національної духовності все більше перетворюється на привід для публічних конфліктів, політичного протистояння та засіб для особистого піару. Таке ставлення до мови є принизливим і може виходити лише від недобросовісних політиків”, – сказано в ній.

Народна партія наголошує, що єдиною державною мовою в Україні має бути українська.

“Всі відповідальні органи влади мають вживати необхідних і визначених законодавством заходів для підтримки і розвитку державної мови”, – нагадує партія.

“У країні мають бути створені такі умови, за яких кожен громадянин мав би можливість вивчити українську, адже незнання державної мови власними громадянами є абсурдом для будь-якої нормальної країни”, – переконаній у ній.

Народна партія погоджується, що в Україні мають бути створені також належні умови для використання мов національних меншин, у тому числі російської, однак “розвиток однієї мови за рахунок іншої неприпустимий”.

“Двомовність у нашому розумінні – це коли люди однаково добре володіють українською та російською мовами”, – зазначають “народники”.

При цьому вони додають, що необхідно вивчати й англійську мову: “Знання мов у сучасному світі є конкурентною перевагою для нашої молоді, тому треба створити умови, щоб наші громадяни набували цю перевагу ще зі школи”.

Народна партія закликає всіх політиків і державних діячів “припинити спекуляції на мовному питанні”.

“Сьогодні, коли наша країна ледь розпочала вихід із соціально-економічної кризи і поступово відбувається процес стабілізації, впроваджуються перші реформи, неприпустимо відволікати суспільство на штучно створені проблеми і конфлікти”, – сказано в заяві.

“Треба спільно вирішувати реальні проблеми країни, а не створювати приводи для конфронтації і протистояння. Давайте з повагою ставитися до власних громадян і не влаштовувати політичні спекуляції на їхньому невід’ємному праві спілкуватися рідною мовою!”, – закликає Народна  партія.

Джерело http://www.pravda.com.ua/news/2010/10/1/5433572/

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>