Languages

Календар

March 2024
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ukrainian for beginners

У Чернівцях відбувся Міжнаціональний дитячий фестиваль “Веселка Буковини” (фоторепортаж)

6 листопада в Чернівцях відбувся щорічний Міжнаціональний дитячий фестиваль «Веселка Буковини».  У святі фольклору взяли участь 16 творчих танцювальних та пісенних колективів з районів області, які представили різні етнічні громади краю –  українську, румунську, польську, молдовську, німецьку, російську та єврейську, а також національно-культурних товариств, які діють в області. Учасники фестивалю представили на розсуд глядачів свої творчі здобути, продемонстрували самобутню культуру етнічних груп, що населяють Буковину, розмаїття національних костюмів. Організаторами заходу виступили управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю, управління культури Чернівецької облдержадміністрації.

Учасники Міжнаціонального дитячого фестивалю «Веселка Буковини» отримали від організаторів заходу дипломи та подарунки – DVD-плеєри.

Довідково: Обласний міжнаціональний фольклорний фестиваль «Веселка Буковини»  було започатковано ще у 2000 році. З 2007 р. фестиваль набув статусу Міжнаціонального дитячого. «Веселка Буковини» проводиться у рамках реалізації обласної Програми підтримки національно-культурних товариств та етнічних громад області. Завдання фестивалю – виявлення творчого потенціалу молодого покоління, сприяння дітям, що представляють національні меншини, реалізувати власні можливості, адже підтримка талановитої молоді – це внесок у відродження та збереження традицій культур національних меншин на території області.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>