Languages

Календар

March 2024
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ukrainian for beginners

На Буковині розпочала роботу Міжнародна конференція з поглиблення транскордонного співробітництва

30 листопада розпочала роботу Міжнародна конференція “Кластерні можливості транзитних перехресть Центрально-Східної Європи” за участю заступника голови облдержадміністрації Михайла Гайничеру, представників країн Європейського Союзу, Російської Федерації, Молдови. Метою конференції є забезпечення сприятливих умов для розвитку інноваційно-інвестиційної діяльності та реалізації транзитного потенціалу в зоні спільних кордонів України та країн Європейського Союзу. За словами учасників конференції, Європейський Союз зацікавлений у тісній транскордонній співпраці.

Зокрема, Європейський Союз готовий підтримувати сучасні міжнародні програми прикордонного та міжрегіонального співробітництва у контексті синергії Дунайської стратегії та Східного партнерства ЄС. Як зазначив Михайло Гайничеру, Україна також зацікавлена у подібних проектах. “Євроінтеграція – це один з пріоритетів влади, тому хотілося б, щоб Україну сприймали як рівного партнера. А такі заходи допомагають подолати чимало існуючих проблемних питань”, – зазначив заступник голови облдержадміністрації. За його словами, однією з найболючіших проблем, яка розглядатиметься під час конференції, є відсутність можливості вільного перетину кордонів з країнами ЄС. “Створення умов для вільного перетину кордону нашими громадянами сприятиме не лише економіці, а й зміцненню інших форм співробітництва – у науковій, культурній та інших сферах”, – наголосив Михайло Гайничеру.
Першими кроками для поглиблення транскордонного співробітництва стануть виділення Європейським Союзом коштів на модернізацію пунктів перетину українсько-румунського кордону, запровадження інформаційної протиповеневої системи. Також за результатами роботи конференції будуть прийняті рекомендації щодо транзитного потенціалу східно-західних та балтійсько-середземноморських сполучень для розвитку інфраструктури. Пілотним проектом у цьому контексті стане реконструкція транс’європейських залізничних сполучень через Польщу та Румунію (включаючи Львів та Чернівці) з паралельним застосуванням європейського і російського стандартів колії. Окрім цього, організатори конференції мають на меті підтримку утворення Підприємницького форуму Єврорегіону “Верхній Прут” як пілотного елементу формування Бізнес-форуму Східного партнерства для сприяння розвитку малого і середнього підприємництва, об’єднуючи у партнерстві приватний сектор, урядові інституції, науково-дослідницькі установи та неурядові організації через конструктивний діалог щодо практичних шляхів і заходів внутрішньонаціонального лобіювання, а також підтримки діаспор вихідців кожного регіону. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>