Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

У Чернівцях відбулася традиційна виставка робіт учнів художніх шкіл та шкіл мистецтв Чернівецької області ”Буковинський розмай”

У Центрі культури “Вернісаж” (вул. І.Франка, 15) відбулася традиційна обласна виставка учнівських робіт учнів художніх шкіл та шкіл мистецтв Чернівецької області”Буковинський розмай.

У виставці взяли участь 482 учні , 12 художніх шкіл та Берегометська і Іспаська школи мистецтв, які представили на суд глядачів 755 творів живопису, графіки, декоративно прикладного мистецтва, дрібної пластики, плакату тощо.

До експозиції виставки ввійшли роботи виконані учнями під час літньої пленерної практики, з’явились нові образотворчі техніки та види мистецьких напрямків. Такі як інсталяція, емалі, розпис на кераміці, ручне виготовлення паперу, левкас на дереві, не тканий гобелен та ін.

Високий рівень образотворчої культури продемонстрували учні Чернівецької художньої школи ім. М. Івасюка, Хотинської, Новоселицької, Путильської, Сторожинецької художньої школи та Іспаської школи мистецтв.

20 грудня у приміщенні ОДА за сприяння управління культури та клубу митців Буковини відбулося нагородження авторів 45 кращих робіт. “Ви наше майбутнє та надія нації “– з такими словами до дітей звернувся голова спілки художників України Іван Салевич.

З добрими словами та побажаннями успіхів та натхнення ,до дітей звернувся керівник клубу митців Буковини Манолій Плаксій.Він привітав дітей з святом Миколая та вручив солодкі подарунки. Присутні в залі, відомі буковинські художники І.Балан, В.Ворончак, М.Тирон, І.Каленик, Т.Покотило, композитор Левко Дутківський, художник і директор Чернівецької художньої школи тепло вітали обдарованих дітей.

Роботи переможців виставки в семи номінаціях Живопис, Графіка, Декоративно-прикладне мистецтво, Композиція ,Скульптура, Пленер та Плакат наразі представлені в «будинку з левами».

Джерело: http://www.bukinfo.com.ua/index.php?mcmd=shownews&lid=12273

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>