Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

26 грудня відбулись загальні збори Товариства “Український народний дім в Чернівцях”

26 грудня 2010 року відбулись чотирнадцяті з часу відновлення діяльності звітно-виборні збори Товариства «Український Народний Дім в Чернівцях». Голова Товариства Володимир Старик охарактеризував роботу Товариства за останні два роки, зокрема, він відзначив, що Товариство стало активніше діяти в сфері гармонізації міжетнічних стосунків, збільшило свою видавничу діяльність. В 2010 році активістами Товариства вже втретє зібрано кошти на друк Букварів для українських дітей Південної Буковини, підготовлено до видання та надруковано «Кодекс толерантності». Відзначено, що в 2010 році засновано Фонд Івана Хохлача, кошти на який передано вдовою відомого українського діяча Буковини Ярославою Хохлач. Товариству вдалося перешкодити знищенню пам’ятника українського історичного діяча та митця, голови Українського Народного Дому Сидора Воробкевича, автора безсмертного вірша «Мова рідна, слово рідне». Загалом же в 2010 році Українським Народним Домом реалізовано шість проектів за підтримки міжнародних фондів.
Секретар Товариства Тарас Халавка наголосив на необхідності активної участі Товариства у новосформованій Громадській раді при облдержадміністрації, а також на важливості активізації діяльності Всесвітнього форуму буковинців.
Заступник голови Товариства Володимир Бешлей відзначив велику роль активістів Народного Дому при здійсненні громадського контролю за дотриманням якості ремонтних робіт, які проводились в Чернівцях до 600-річчя міста.
Художній керівник хору «Гомін Буковини» Орися Татарчук, відзначивши заслуги правління Народного Дому в забезпеченні умов для стабільної роботи хору, запропонувала відкрити групу для молоді, яка хоче займатись хоровим співом.
Заступник голови Товариства Олександр Хома наголосив на необхідності активізації спортивної секції Товариства, яка діє в рамках громадської організації «Фан-клуб братів Кличків».
Загальні збори Українського Народного Дому одноголосно обрали головою Товариства Володимира Старика. До складу нового правління Товариства увійшли: Олександр Хома – заступник голови Товариства, Володимир Бешлей – заступник голови Товариства, Тарас Халавка – секретар Товариства, Ярослав Філяк – керуючий справами, Корнелія Сачко – бухгалтер, Олександр Мостіпака – відповідальний за видавничу діяльність, Дмитро Сірман – голова Комітету з догляду за українськими історичними похованнями.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>