Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Всеукраїнський проект “Єдина Україна: Схід і Захід разом” на Буковині

Чернівецька область взяла участь у Всеукраїнському проекті “Єдина Україна: Схід і Захід разом”. Акція присвячена 20-річчю Незалежності України і має на меті засвідчити єдність українського народу. Символом обрано вишитий рушник – невід’ємний атрибут української культури, предмет, що має важливе сакральне значення. Розпочалася акція із освячення першого рушника у місті Святогірськ Донецької області. ЇЇ організатори відвідують усі області України та символічно поєднують їх за допомогою зібраних вишитих рушників, зшитих у єдину “рушникову доріжку”.Супроводжує делегацію ікона Святогірської Божої Матері. Освячення рушника, вишитого буковинськими митцями, що також стане часткою цієї “доріжки” і символізуватиме Буковину, відбулося сьогодні у кафедральному соборі Cвятої Параскеви. Для гостей з Донеччини підготували святковий виступ та подарували колядку учні недільної школи Преподобної Параскеви Сербської. Перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць привітав на Буковині учасників акції та відзначив, що нині реалізація Всеукраїнського проекту “Єдина Україна: Схід і Захід разом” є на часі, адже тільки завдяки єдності переконань та прагнень українці зможуть досягти поставленої мети – добробуту держави.

“Дуже символічно, що рушникова доріжка складатиметься з рушників різних регіонів, – сказав перший заступник керівника виконавчої крайової влади. – Саме завдяки реалізації проекту вдасться поєднати в єдине ціле колорит та традиції українців, які проживають на всій території України”. До символічного рушника вже приєдналися рушники з Луганської, Харківської, Вінницької, Івано-Франківської та Тернопільської областей. З Чернівців він помандрує на Закарпаття, а кінцевим пунктом акції стане Київ, де рушник буде дошито на Майдані Незалежності у рамках святкового концерту до 20-ої річниці Незалежності України. Після цього розпочнеться другий етап акції “Україна – Європи краплина” – її учасники популяризуватимуть Україну, мандруючи різними країнами світу. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>