Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

У Чернівцях презентували диск румунської співачки з піснями Івасюка

Співачка з Румунії Лоредана Драгу презентувала у Чернівцях свій новий альбом з піснями Володимира Івасюка, а відома румунська перекладачка Аспазія Регуш готова до видання переклад твору Михайла Івасюка «Монолог перед обличчям -сина».

Лоредана Драгу народилась і мешкає у Румунії. Окрім співів, займається ще й викладацькою – працює вчителем української мови та літератури у Сучавському повіті Румунії. Співачка згадує, коли вперше почула пісні Івасюка, то відразу захопилася його творчістю. Серед пісень, які увійшли до диску співачки, – «Я піду в далекі гори», «Червона рута», «Водограй», інші твори цього композитора, а також кілька українських пісень інших авторів і російських романсів.

Разом із Лореданою Драгу до Чернівців завітала також відома румунська перекладачка Аспазія Регуш. Вона переклала твір Михайла Івасюка «Монолог перед обличчям сина». Книга готова до друку, і наразі авторка шукає кошти на її видання.

На презентацію диску та книги до музеї Володимира Івасюка завітали поціновувачі його творчості, знайомі та друзі родини композитора, представники благодійного фонду «Дім румунської мови», румунських національно-культурних товариств.

На згадку про візит до Чернівців Лоредані Драгу та Аспазії Регуш подарували ікону, вишитого на полотні Кобзаря, «Буковинський журнал» і квіти. Про це повідомляє ZIK.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>