Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Свято весни “Мерцішор” відзначили в Чернівцях

Свято приходу весни “Мерцішор” вже традиційно відбулося у палаці “Академічний” за участю близько трьох десятків творчих колективів румуномовної національної меншини, що проживає в нашій області, та гостей з міста Редеуць Сучавського повіту Румунії. Творчу імпрезу відкрив перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць, відзначивши, що це свято “стало в нашому краї гарною традицією і щороку збирає широке коло добрих друзів та щирих прихильників народних звичаїв”. 

Для Буковини фестиваль “Мерцішор” має неабияке значення, адже тут у мирі і злагоді живуть представники понад 80 національностей, які зберегли свою культурну самобутність. У нашій області діють найбільше румунських культурологічних товариств, які належно представляють інтереси румуномовної громади регіону. Георгій Галиць підкреслив, що відродженню національних культур сприяє державна політика в галузі міжнаціональних відносин, “метою якої є утвердження в Україні загальнолюдських принципів свободи, гуманізму, соціальної справедливості та рівноправності громадян всіх національностей”. Перший заступник глави облдержадміністрації висловив сподівання, що сьогоднішній захід прислужиться популяризації румунських традицій, зміцнить міжнаціональні відносини. Георгій Галиць привітав румунську громаду зі святом весни Мерцішор, а всіх жінок, присутніх у залі, всіх буковинок – з наступаючим святом 8 Березня, зі святом, яке починає весну, та побажав щастя, світлої весняної надії. “Я бажаю вам добра і будь-якого бажаного успіху – того успіху, який гідний вас”, – резюмував перший заступник голови облдержадміністрації. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>