Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

В Молдові підвели підсумки олімпіади з української мови

Стали відомі результати ХХІ Республіканської олімпіади з української мови та літератури, серед учнів 9-12 класів навчальних закладів Республіки Молдова, включаючи Придністровський регіон, в яких вивчається українська мова та література, організованої Міністерством просвіти Республіки Молдова за підтримки місцевих українських громадських організацій і Посольства України в Республіці Молдова.

Переможці визначалися за підсумками у трьох номінаціях: усний конкурс читців, письмовий твір та вікторина з життя і творчості Тараса Шевченка, історії та традицій українського народу. Так, за результатами конкурсу, переможцями серед учнів 11 і 12 класів стали Дарина Купріянова з Кишинівського ліцею ім. Михайла Коцюбинського та відповідно Людмила Коцюба з Теоретичного ліцею ім. Тараса Шевченка м.Бричани. Серед учнів 9 класів переможницею стала Наталка Мазуренко – учениця гімназії ім. Марка Вовчка с. Ферапонтіївка АТУ «Гагауз-Єрі». Перше місце серед учнів 10-х класів виборола Христина Гаврилюк з Теоретичного ліцею ім. Тараса Шевченка м.Бричани. Нагородження переможців ХХІ Республіканської олімпіади відбулося 11 березня ц.р.

Цього року в Олімпіаді взяли участь 60 переможців районних і місцевих олімпіад – представники всіх 52 навальних закладів Молдови, де вивчається українська мова, а також учні Тираспольського українського теоретичного ліцею-комплексу (Придністров’я).

За плідну педагогічну діяльність, спрямовану на збереження і розвиток освіти, культури, традицій українців у Республіці Молдова, та успішну підготовку учасників-переможців Олімпіади Посольство України в Молдові відзначило вчителів Почесними грамотами і Подяками, а їх вихованцям вручило змістовні подарунки.

Спеціальними преміями та подарунками за краще виконання поезій Т.Г.Шевченка, кращий власний вірш, кращий твір переможців відзначили і керівники українських громадських організацій Молдови – Української громади РМ, Спілки українців Молдови, Жіночої громади українок РМ, Товариства «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка, Товариства української культури в Молдові.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>