Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

В Чернівцях відбувся круглий стіл на тему: «Буковинська ідентичність: міф чи реальність?»

14 червня Буковинський центр виборчих технологій провів в приміщенні Українського Народного Дому круглий стіл на тему: «Буковинська ідентичність: міф чи реальність?» за участю керівників національно-культурних товариств Буковини, науковців та експертів.
Обговорено питання міжетнічних взаємин в Чернівецькій області, вплив релігійного та етнічного факторів на електоральні уподобання виборців Герцаївського, Глибоцького, Новоселицького та Сторожинецького районів. Проведений порівняльний аналіз результатів президентських виборів 2004 та 2010 років дозволив спростувати міфи, якими досі оперували політологи та політики. Не підтвердилися припущення про вирішальний вплив релігійного та етнічного чинника на електоральні уподобання виборців.
Також відзначено, що у трьох поліетнічних районах нашої області: Глибоцькому, Новоселицькому та Сторожинецькому, переважна більшість населених пунктів мають досить однорідний (моноетнічний) склад.
Присутні на круглому столі керівники національно-культурних товариств відзначили, що абсолютизувати «буковинську толерантність» не варто. Буковинцям потрібно щоденно підтверджувати шанобливе ставлення до інших етнічних груп, задля цього, зокрема, доцільно ввести в навчальних закладах області позашкільний курс «толерантності».

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>