Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

У Чернівцях відбувся фестиваль вуличних оркестрів

У Чернівцях відбувся фестиваль вуличних оркестрів! Декілька колективів народної творчості із України та Румунії започаткували нову традицію для нашого міста. А саме, – виконання творів відомих композиторів у досить незвичній формі – пісні та музика виконувалися не зі сцени театрів та консерваторій, а прямо на вулиці.
Георгій Новаковскі керує колективом художньої самодіяльності ЦПК Чернівців. Розповідає, що зазвичає виконуються твори українських композиторів: Лисенка, Чайковського. На питання, чи важко одночасно йти вулицею і грати на музичних інструментах відповідає досить прагматично.

Георгій Новаковскі, керівник чернівецького колективу: “Трошки важко, але ми тренуємося і у нас виходить”.

Організатори фестивалю стверджують, що захід має на меті утвердження нової традиції, а саме – перетворення міста в оригінальну перлину творчої самодіяльності.

Тетяна Татарчук, організатор фестивалю: “Оскільки зараз прекрасне літо, ми вирішили внести таку родзинку в літній відпускний період. Відбувається фестиваль вуличних оркестрів.Виступи будуть не на сцені, на вулиці, де немає бар”єру між глядачем і виконавцем”.

На свято запросили два колективи з Румунії: з міста Ясси та Сучавського повіту. А з української сторони фестивалили оркестри Чернівців, Герци та Коломиї. Останні до речі, презентували чернівчанам мотиви альпійських горністів. Румунські гості захоплено розповідають про свої враження.

Калін Братіану, директор повітового центру румунської традиційної культури: “Такі проекти дають нам змогу якомога частіше зустрічатися та культивувати українську та румунську культуру. Фестиваль вуличних оркестрів повинен мати великий успіх, адже він максимально розкриває всю багатогранність мультикультурної Буковини”.

Учасники фестивалю пройшлися від міської ратуші до Німецького народного дому вулицею Кобилянською. Чернівчани та гості міста мали змогу насолодитися приємними мелодіями чарівної музики: “Грають на музичних інструментах”, даємо весь 08396 кадр».

Олександр Коркоїл. Телеканал «Чернівці».

Джерело: ТРК Чернівці http://mtrk.com.ua/news/19495-2011-07-01-15-57-51.html

Фото: Від і до

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>