Languages

Календар

March 2024
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ukrainian for beginners

У Білій Криниці відбудеться Всезагальний Старообрядницький собор

У старообрядницькому духовному центрі села Біла Криниця Глибоцького району сьогодні відбудеться Архієрейська Рада за участю вищого духовенства старообрядницької церкви з України, Росії та Румунії. У ній беруть участь митрополит Московський і Всієї Русі Корнилій, ієрархи російської старообрядницької православної церкви з Казані і Костроми, а також архієпископ Київський та Всієї України Савватій.

На Архієрейській Раді, як відзначив митрополит Корнилій на зустрічі з першим заступником голови облдержадміністрації Георгієм Галицем, розглядатиметься питання про проведення зібрання всіх старообрядців на Всезагальному старообрядницькому соборі у Білій Криниці. Адже Біла Криниця, за словами митрополита Корнилія, завжди була духовним, історичним, культурним центром старообрядців і по праву вважається святою землею.

Перший заступник голови облдержадміністрації Георгій Галиць привітав гостей та наголосив, що діалог між церквами відбувається у всьому світі, і XXI століття знаменується налагодженням чи не найширших контактів між конфесіями. “Україна, а Буковина зокрема, характеризується надзвичайно строкатою релігійною картою. У Чернівецькій області відбувається толерантний діалог між представниками усіх релігійних громад – православної, римо- і греко-католицької, протестантської, іудейської”, – зауважив перший заступник голови облдержадміністрації. Біла Криниця, за його словами, унікальне місце, тому крайова виконавча влада займатиметься реставрацією

Георгій Галиць повідомив, що крайова влада ініціюватиме подання головного храму Білокриницької старообрядницької митрополії – Успенського собору на включення до переліку всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО.
Нині вже готовий проект реставрації храму, підготовлено музейний комплекс, повідомляє прес-служба ОДА.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>