Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

В Чернівцях презентували проект “Міжетнічний діалог молоді Буковини – шлях до толерантного співжиття”

 

12 жовтня в конференц-залі Товариства «Український Народний Дім в Чернівцях» відбулася презентація проекту «Міжетнічний діалог молоді Буковини – шлях до толерантного співжиття». З представниками ЗМІ спілкувалися керівник проекту, голова Товариства «Український Народний Дім в Чернівцях» Володимир Старик, депутат Чернівецької міської ради Володимир Бешлей, а також консультанти та радники проекту Наталія Герасим та Тарас Халавка.

Як відзначив В. Старик, проект матиме декілька напрямків. Серед основних – анкетування молоді на предмет виявлення етностереотипів, заснування волонтерського руху «Посли толерантності», а також організація публічних заходів.

Н. Герасим детальніше зупинилась на формуванні волонтерського руху, з числа школярів, що належать до різних етнічних груп, та проведення ними системної роботи з представлення культурних досягнень своїх народів перед іншонаціональною молодіжною аудиторією. Учасники волонтерської групи, які представлятимуть різні етнічні групи, що проживають на території Буковини, матимуть змогу взяти участь у розробці екскурсійних маршрутів для школярів „Національні громади в історії Чернівців”, провести авторські екскурсії для учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста, стати учасниками різноманітних заходів проекту.

Т. Халавка відзначив, що проведення анкетування серед студентів міста Чернівців, зокрема з країн Азії та Африки, матиме практичне значення для визначення наявності чи відсутності міжетнічної напруги у молодіжному середовищі. За його словами, в Чернівцях постійно навчається понад 500 студентів вихідців з країн Африки та Азії, тому їх взаємодія з традиційними етнічними групами, які проживають на Буковині з кожним роком стає все актуальнішою.

В. Бешлей розповів про плани проведення конкурсу малюнків серед учнів шкіл «Як я уявляю собі толерантність?». Роботи переможців конкурсу будуть відібрані для створення плакату «Толерантність очима молоді», а самі переможці матимуть змогу відпочити в молодіжному таборі.


Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>