Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

В Бухаресті відкрилась виставка фотохудожників з України

У Бухаресті, у Торгово-промисловій палаті Румунії, відбувся вернісаж фотовиставки фотохудожників України. В експозиції представлено 78 робіт 70 авторів з 19 областей України. Ця виставка, організована в рамках двосторонніх культурних обмінів між Асоціацією фотохудожників Румунії та Національною спілкою фотохудожників України, є невеличким фрагментом сучасної української фотографії. У відкритті цієї фотовиставки взяли участь представники Міністерства культури Румунії, Посольства України в Румунії, Асоціації фотохудожників Румунії, численна громадськість міста Бухареста.

Голова Асоціації фотохудожників Румунії, яка виступила організатором цієї фотовиставки, Штефан Тот розповів як почалась співпраця між фотохудожниками Румунії та України: ”Ми зорганізували цю виставку фотохудожників з України з якими розпочали співпрацю досить давно. У 1993 році ми зорганізували перший Міжнародний салон художньої фотографії під патронажем Міжнародної федерації художньої фотографії. З цієї нагоди ми відкрили виняткового фотохудожника Сергія Бусленка з Рівного, який дізнався про нашу фотовиставку і зв’язався з нами електронною поштою. Потім, за допомогою Посольства України в Румунії нам вдалось зорганізувати у місті Орадя (західна Румунія) фотовиставку цього виняткового фотохудожника. Після проведення цієї виставки нас запросили до міста Рівне і так розпочалась співпраця, яка розвинулась, і на даний час охоплює майже всю територію України. Упродовж цього часу ми організували багато фотовиставок фотохудожників з України. У першу чергу в місті Орадя, а потім у містах Крайова, Клуж та Тиргу-Муреш. У даному контексті і фотовиставки наших фотохудожників були відкриті у кількох містах України, насамперед у Рівному та Чернівцях. Упродовж цього часу Сергій Бусленко взяв участь у багатьох міжнародних журі в місті Орадя, а я взяв участь також у багатьох міжнародних журі організованих в Україні. Хочу зазначити, що ми фотохудожники тісно співпрацьовуємо і я завжди з великим задоволенням їду в Україну.”

За словами Штефана Тота Асоціація фотохудожників Румунії планує організувати фотовиставку у Києві: З нагоди Національного свята Румунії, 1-го грудня, ми плануємо, в рамках двосторонніх культурних відносин, організувати в Києві фотовиставку румунських фотохудожників, яка називатиметься “Мальовнича Румунія”. 100 фотографій було вже відправлено в Україну, які представлять як пейзаж, так і народні традиції Румунії. Ми сподіваємось, що фотовиставка зазнає успіху, а я думаю, що візьму участь у вернісажі цієї фотовиставки. Відколи мене обрано головою Асоціації фотохудожників Румунії, у 2007 році, наша співпраця зміцнилась, і я впевнений, що ми й надалі будемо дуже добре співпрацювати. У цьому нам допомагає Посольство України в Румунії та Посольство Румунії в Україні. Ми плануємо провести багато спільних заходів. Ми вже маємо намір організувати спільну фотовиставку фотохудожників з Румунії та України в місті Сучава. Роботи фотохудожників з України виставлені на цій фотовиставці я винятковими.”
(Микола Онужик)

Джерело: http://www.rri.ro/art.shtml?lang=12&sec=406&art=191272

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>