Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Міжнародний день толерантності відзначить черкаська молодь

П’ятдесяти метрове Полотно миру, палаюче серце толерантності, толерантні та антитолерантні кульки, конкурси та нагородження очікують черкаську молодь у Всесвітній день толерантності 16 листопада 2011 року.

Головною вулицею Черкас молодь пронесе Полотно Миру – 50-метровне панно, зшите руками молоді з понад 1 000 клаптиків тканини з своєрідним баченням толерантності на кожній ділянці. Ті, хто не встигли доєднатися до цього символу взаємоповаги та доброти, зможуть зобразити власне розуміння толерантності на повітряних кульках. От тільки гарні приклади цього поняття доведеться пустити в небо, а погані – будуть проколені голками.

На Соборній площі міста в цей час відбудеться велика кількість конкурсів, масовок, пізнавально-розважальних ігор та нагородження авторів кращих цьогорічних лоскутків Полотна миру серед черкаських школярів. Кульмінацією заходу стане гігантське серце толерантності із запалених свічок. Очевидців та активних учасників акції чекає заряд позитиву, призи та істинне усвідомлення поняття «Толерантність».

Головний ініціатор цьогорічної акції, Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр, такою акцією ставить за мету примноження та закріплення серед Черкащан мови миру та толерантності, протидію поширенню ксенофобії, ворожнечі та нетерпимості.

Співорганізаторами заходу є Управління у справах сім’ї молоді та спорту Черкаської ОДА, Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому, Клуб «День народження», студенти інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва ЧНУ ім. Б. Хмельницького, Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнська жіноча єврейська організація «Проект Кешер».

Всі бажаючі запрошуються 16 листопада 2011 року на 15.50 на соборну площу м. Черкаси (сквер перед облдержадміністрацією). Орієнтовно в цей час нестимуть центральною алеєю міста полотно Миру з площі Б.Хмельницького.

Контактна особа: Сергій Слинько (Черкаський обласний мол. рес. центр) – (0472) 36-00-59, 093 863 3688, 067 473 1152

Довідково:
Толерантність – це здатність без агресії сприймати думки, поведінку, форми самовираження та спосіб життя іншої людини, які відрізняються від власних.
Передусім толерантність означає доброзичливе та терпиме ставлення до чогось. Основою толерантності є відкритість думки та спілкування, особиста свобода індивіда та поцінування прав та свобод людини.
Толерантність означає активну позицію людини, а не пасивно-терпиме ставлення до навколишніх подій. Тобто толерантна людина не повинна бути терпима до всього, наприклад до порушення прав людини чи маніпуляцій та спекуляцій. Те, що порушує загальнолюдську мораль, не повинно сприйматись толерантно. Тому потрібно розрізняти толерантну поведінку та рабську терпимість, яка не приводить ні до чого хорошого.

Джерело : Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр

Автор : Сергій Слинько
http://www.civicua.org/news/view.html?q=1725982

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>