Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

Буковина допомогла українцям Придністров’я

Голова Республіканської громадської організації «Розвиток української освіти і культури «Укрпросвіта» ім. Т.Г.Шевченка Придністров’я Молдови Володимир Боднар висловив щиру подяку Віце-прем’єр-Міністру України – Міністру охорони здоров’я України Раїсі Богатирьовій та голові обласної державної адміністрації Михайлові Папієву за сприяння у діяльності української діаспори. Мова йде, зокрема, про виготовлення на підприємствах Буковини та передачу в подарунок колективу Бендерської української гімназії №3 ім. І.Котляревського комплекту українських національних костюмів для дитячого аматорського колективу. 33 комплекти сценічного вбрання було передано 16 травня за участі Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Молдова Сергія Пирожкова та Спеціального представника України з питань придністровського врегулювання Ігоря Харченка.

Молодим українцям-просвітянам міст Бендер, Рибниці, Дубосар та Григоріополя передано також бібліотечку книг українських класиків, народознавчу та навчальну літературу, яка сприятиме розвитку історичних традицій народної творчості етнічних українців. Як відзначає управління культури облдержадміністрації, надання підтримки представникам української діаспори стало можливим завдяки внесенню змін до «Регіональної програми підтримки національно-культурних товариств Чернівецької області та української діаспори на 2010-2012 роки» рішенням Х сесії VI скликання Чернівецької обласної ради 31 травня ц. р. А згадана акція стала продовженням заходів, які традиційно відбуваються в області. Зокрема, у Шевченківські дні культурно-мистецькаделегація області бере участь у святкових заходах разом з українцями Румунії та Молдови – в регіонах сусідніх держав виступають кращі творчі колективи обласного музично-драматичного театру, обласної філармонії, письменники і науковці краю, спільно відзначаються національні українські свята і вшанування видатних митців Буковини. Цьогоріч за фінансового сприяння обласної державної адміністрації та обласної ради у видавництві «Букрек» побачив світ двомовний «Кобзар» Т. Шевченка українського та румунською мовами. Презентація книги відбулася у Чернівцях та Сучаві за участю видатного громадського діяча і письменника, голови Товариства «Україна – Світ», Героя України Івана Драча. Передбачені Програмою заходи поглиблюють розвиток національної самобутності, виховання і підтримку взаємоповаги та толерантності, збереження і розвиток українських національних традицій.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>