Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Ківалов і Колесніченко підготували поправки до “мовного” закону

Член парламентської фракції партії регіонів, народний депутат Сергій Ківалов повідомив, що автори закону “Про основи державної мовної політики” вже внесли свої пропозиції щодо поправок і доповнень до документа в робочу групу з розробки і внесення системних пропозицій щодо вдосконалення законодавства про порядок застосування мов в Україні. Про це повідомляє прес-служба депутата.

“Президент підписав закон “Про основи державної мовної політики” і відразу ж створив робочу групу з підготовки змін до нього, – нагадав Ківалов – У цю робочу групу увійшли, звичайно, і ми з Вадимом Колесніченком. Вчора ми вже направили пропозиції щодо поправок, які повинні удосконалити новий закон”.

Ківалов зазначив, що пропозиції були надані керівнику робочої групи Раїсі Богатирьовій та керівнику підгрупи Леоніду Кравчуку.

“Думаю, у вересні Верховна Рада прийме наші пропозиції щодо внесення змін до закону, – продовжив Ківалов. – Це позбавить опозицію можливості маніпулювати свідомістю виборців, вселяючи нашим співгромадянам всяку нісенітницю то про загрози українській мові, то про введення другої або двадцять п’ятої державної мови. – Більша частина поданих нами поправок – це ті, які ми вже подавали після прийняття закону в першому читанні, але вони не були розглянуті парламентом через інтриги опозиції і профільного Комітету”.

Нагадаємо, після підписання президентом Віктором Януковичем закону “Про основи державної мовної політики” обласні і міські ради сходу та півдня України узаконюють російську мову в статусі регіональної. 17 серпня статус російської був підвищений в Запорізькій області, в Севастополі та в Донецькому регіоні.
Джерело: Gazeta.ua

Фото: http://nacburo.org/?p=167

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>