Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

Північна і Південна Буковина створять спільні паломницькі маршрути

Ініціатива виникла після перемовин голови ОДА з головою Сучавської повітової ради Румунії Кетеліном Іоаном Некіфором.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

«Ми спільно з паном Некіфором дійшли домовленості щодо створення спільних паломницьких маршрутів Північної та Південної Буковини. Румунські та молдавські православні паломники, які відвідують відомий монастир Путна неподалік Сучави, мають мати можливість знайомитися з неповторною архітектурою Чернівецької області і молитися у Храмах нашого краю», – сказав керівник крайової виконавчої влади. Михайло Папієв переконаний, що віруючі з інших країн повинні знати про унікальні храмові споруди Чернівецької області: це і колишня резиденція буковинських митрополитів, і Банченський Свято-Вознесенський чоловічий монастир, і собор в Білій Криниці.

«Нам є що показувати світові. Скажімо, нову церкву, збудовану у Банченах – найбільший семиалтарний Храм в Європі. Про цю унікальну та неповторну церкву повинні знати усі православні віруючі, а особливо румунські паломники, оскільки у цьому Храмі служба проходить румунською мовою», – сказав Михайло Папієв.

Голова облдержадміністрації додав, що розроблений паломницький маршрут передадуть румунським колегам, які, у свою чергу, пообіцяли популяризувати церкви Північної Буковини у туристичних агенціях сусідньої держави.

«Я маю сподівання, що після позитивного вирішення питання про малий прикордонний рух між двома країнами, віруючі з Чернівецької області матимуть змогу без проблем та перешкод відвідувати святі місця сусідньої Румунії», – сказав Михайло Папієв.

На фото: монастир в Сучевиці (Румунія)

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>