Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

Виставку про життя нацменшин відкрили у Чернівцях

12 листопада у Музеї історії та культури євреїв Буковини відкрилася виставка «Разом», підготовлена у рамках проекту «Долаючи стереотипи разом». Проект було організовано на кошти муніципального гранту Чернівецької міської ради. Виставка складається із двох частин. Одна із них привезена із Києва і складається із розповідей про національні меншини, що проживають в Україні, та історій юних представників цих громад.

Друга частина експозиції розповідає про життя пяти найбільших національних громад Буковини: польської, румунської, німецької, єврейської та української. Її підготували школярі міста. Вони розповіли про життя та звичаї національних меншин, що проживають на Буковині, поспілкувалися з їх представниками. Як розповіла учасниця проекту, одинадцятикласниця Богдана Чикалюк, виставка «Долаємо стереотипи разом» проїжджала по всій Україні, але саме Чернівці є полікультурним, багатоконфесійним містом.

– Така виставка якраз і сприяє налагодженню миру, толерантності між представниками різних національностей і конфесій. Тому таку виставку треба проводити частіше, — каже дівчина. – Я вважаю, що національність не повинна бути бар’єром, адже всі люди рівні і кожна людина по-своєму унікальна, цікава і неординарна. Саме тому треба зближуватися і здружуватися, щоб черпати щось нове, чогось більше дізнаватись і вдосконалюватися.

Автор: Уляна ДЕЛІКАТНА.

Джерело:

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>