Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

На Буковині відзначили День української писемності та мови

Урочиста академія, присвячена Дню української писемності та мови, відбулася сьогодні, 9 листопада, біля пам’ятної стели «Літописцям Русі-України – подвижникам українського письменства». У заході взяли участь представники місцевої влади, творча інтелігенція, науковці, активісти громадських організацій, духовенство, які поклали квіти до пам’ятного знаку, що нагадує сучасникам про громадянський обов’язок продовжувати справу великих попередників-просвітителів.

«Сьогоднішній урочистий мітинг – вияв нашої глибокої вдячності усім попереднім поколінням подвижників та оборонців українського письменства, своєрідне нагадування сучасним і наступним поколінням про необхідність гідного продовження розпочатої ними справи», – відзначив у вітальному слові до учасників зібрання начальник управління культури обласної державної адміністрації Іван Петрусяк.

Як відзначив начальник управління культури обласної державної адміністрації, День української писемності та мови – це велике духовне свято, що яскраво засвідчує багатолітній тернистий шлях розвитку рідного слова. Однак жодні утиски не змогли позбавити людей природного права розмовляти рідною прабатьківською мовою.

«Цінуймо й любімо рідну мову, бо доки вона жива, живемо й ми як повноцінна нація, народ, який має майбутнє»,– підсумував Іван Петрусяк.
Довідково. День української писемності та мови відзначається щорічно 9 листопада в день вшановування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця. Свято встановлено Указом Президента України від 06.11.1997 №1241/97 на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>